Klaus Iohannis devoalează una din minciunile și ipocriziile luptătorului anti-justiție Tăriceanu: "Putem fără niciun fel de problemă să organizăm referendumul împreună cu prezidenţialele"


Klaus Iohannis devoalează una din minciunile și ipocriziile luptătorului anti-justiție Tăriceanu: "Putem fără niciun fel de problemă să organizăm referendumul împreună cu prezidenţialele"

Președntele României, Klaus Iohannis, a susținut o conferință de presă în care a devoalat una din minciunile președintelui ALDE, Călin Popescu Tăriceanu. 

CITIȚI ȘI: Klaus Iohannis: "PSD-ALDE a primit un nou cartonaș roșu! Solicit Guvernului să inițieze un proiect de lege care să conțină măsurile necesare pentru reașezarea legislației în concordanță cu coordonatele statului de drept!"

Concret, șeful Senatului a declarat după consultările cu preşedintele Klaus Iohannis în vederea punerii în aplicare a rezultatului de la referendumul pentru Justiţie din 26 mai, că referendumul pentru revizuirea Constituţiei nu poate fi programat în aceeaşi zi cu alegerile prezidenţiale pentru că „nu s-ar respecta recomandările Comisiei de la Veneţia”

„Nu suprapunem referendumul cu alte scadenţe electorale, ca să respectăm recomandările Comisiei de la Veneţia”, spunea  atunci Tăriceanu.

Astfel, Klaus Iohannis, întrebat privitor la acest aspect de unul din jurnaliștii prezenți la conferința de presă, a transmis că Tăriceanu a mințit, referendumul pentru revizuirea Constituției putând fi organizat fără nicio problemă împreună cu alegerile prezidențiale. Totodată, Klaus Iohannis a reliefat ipocrizia de care debordează Tăriceanu care invocă Comisia de la Veneția doar când îi convine din punct de vedere politic. 

"Referendumul pentru revizuirea Constituţiei este bine să fie organizat fie împreună cu primul tur al prezdientialelor, fie împreună cu al doilea. S-au grăbit unii politicieni care au şi boicotat referendumul să ne spună că există cică o recomandare a Comisiei de la Veneţia să nu se organizeze alte forme de scrutin împreună cu alegerile. Informez opinia publică că această recomandare nu există.

Putem fără niciun fel de problemă să organizăm referendumul împreună cu prezidenţialele.

Este foarte curios că exact unii politicieni, care sunt foarte nemulţumiţi că vin GRECO şi Comisia de la Veneţia să ne dea lecţii, folosesc argumentul că de la Comisia de la Veneţia ni s-a spus să nu organizăm referendumul cu alegerile.

Iată un exemplu trist de abordare duplicitară din partea unor politicieni români", a declarat Klaus Iohannis.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.