Firea aruncă săgeți VENINOASE către Dăncilă: cum vrea să o debarce de la șefia PSD. Culisele RĂZBOIULUI pentru putere


Firea aruncă săgeți VENINOASE către Dăncilă: cum vrea să o debarce de la șefia PSD. Culisele RĂZBOIULUI pentru putere

Recent revenită în prim-planul PSD, primărița Gabriela Firea încercă să-i dea un ”brânci” Vioricăi Dăncilă, lăsând să se înțeleagă că premiera ar trebui să își asume responsabilitatea unei candidaturi la Cotroceni, pentru a prelua șefia partidului celor trei trandafiri pe fundalul un eșec caraghios al acesteia, explică scriitorul, sociologul și politologul Sebastian Lăzăroiu, pe Facebook.

”<Sunt membru PSD, îmi doresc un candidat PSD la prezidențiale. Sub nicio formă nu-mi doresc ca PSD să arunce în cursă un iepuraș, care să facă ușoară misiunea adversarilor noștri.>

Așa zice Firea. Se complică joaca în PSD. Ce-ar putea fi? Firea a jurat pe sfintele moaște că n-o interesează să candideze la prezidențiale și că mai vrea un mandat la primărie (șanse zero să-l ia). De altfel, nici n-a fost măsurată în celebrele <sondaje>, deși alte sondaje, neoficiale, arată că nu stă rău. Mai e și bărbat-su care s-a grăbit să-și anunțe candidatura.

1.  Poate crede că o candidatură îi crește șansele la primărie (puțin probabil).

2. Vrea s-o împingă pe Viorica în joc (aluzie la ea că aruncă iepurași, ca să nu ia răspunderea).

Cum ar putea intra în cursă?

Cam greu. S-a răzgândit, nu dă bine, i-a încurcat cu sondajele. N-a cerut-o nimeni din partid. Mai mult face agitație înainte de alegeri.

Mai probabil vrea să-i dea un brânci Vioricăi, că, deh, e șefa partidului acum, adică cea care trebuie tranșată pe altar dacă e secetă”, explică Sebastian Lăzăroiu.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.