Consiliul UE anunță că nu a fost notificat oficial privind retragerea contracandidatului lui Kovesi pentru funcția de procuror-șef al Parchetului European


Consiliul UE anunță că nu a fost notificat oficial privind retragerea contracandidatului lui Kovesi pentru funcția de procuror-șef al Parchetului European

Publicația RFI a transmis că Laura Codruța Kovesi a rămas singură în cursa către funcția de procuror-șef al Parchetului European, întrucât contracandidatul ei, Jean-François Bohnert, va fi numit la șefia Parchetului Național Financiar, post pentru care a fost audiat în data de 11 iulie.

CITIȚI ȘI AICI: RFI: Kovesi rămâne singură în cursa spre șefia Parchetului European. Candidatul francez va fi numit în altă funcție

Cu toate acestea, Romain Sadet, reprezentatul Departamentului de Justiţie al Biroului de Presă al Consiliului UE, a transmis că încă nu a fost înregistrată oficial retragerea lui Bohnert din cursa spre funcția de procuror european. 

CONSULTAȚI ȘI: Viorica se opune accederii lui Kovesi în funcția de procuror-șef european: "Nu este oportună o susținere!"

„Nu am primit nicio notificare oficială cu privire la domnul Bohnert”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Romain Sadet, reprezentant al Departamentului de Justiţie al Biroului de Presă al Consiliului UE, răspunzând în acest fel la o întrebare legată de retragerea procurorului francez, aşa cum s-a speculat în ultimele ore în mass-media.

Surse oficiale au mai explicat, pentru MEDIAFAX, că retragerea lui Jean-François Bohnert nu ar însemna automat că Laura Codruţa Kovesi rămâne singură cursă, pentru că ar putea fi luat în calcul procurorul clasat pe a treia poziţie şi anume germanul Andres Ritter.

Laura Codruţa Kovesi este candidatul ales de comisiile parlamentare pentru funcţia de procuror-şef european, iar Consiliul UE a stabilit ca Jean-François Bohnert să fie desemnat pentru şefia Parchetului UE, o negociere va avea loc între Parlament şi Consiliu, pentru a ajunge la un consens.

Procedura de numire a fost suspendată înainte de alegerile europarlamentare urmând să fie reluată de către noul Parlament ales în această primăvară.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.