Ioan Mircea Pașcu va fi plătit regește pentru a sta degeaba în calitate de comisar european fără portofoliu


Ioan Mircea Pașcu va fi plătit regește pentru a sta degeaba în calitate de comisar european fără portofoliu

Fostul europarlamentar PSD, Ioan Mircea Pașcu, a fost numit vineri în funcția de comisar european, dar nu va avea niciun portofoliu, întrucât Juncker s-a opus. Pașcu fuseste propus în locul Corinei Creţu, care a deţinut portofoliul pentru Politică Regională. Ioan Mircea Pașcu va fi comisar european până în noiembrie. 

În acest context, jurnalistul Dan Alexe, aflat la Bruxelles, a subliniat care este suma pe care o va primi Ioan Mircea Pașcu pentru a sta degeaba până în noiembrie: prima de instalare de 40.000 euro, 3.000 de euro alocație lunară de reședință (în afara salariului de 20.000 pe lună) și o primă de plecare. 

Redăm mesajul jurnalistului Dan Alexe: 

"Jean-Claude Juncker a vrut să facă o glumă de plecare și, pentru că Dăncilă i l-a băgat pe gât pe Ioan-Mircea Pașcu până în noiembrie, în locul Corinei Crețu, Juncker a fost obligat să-l accepte, deși o rugase să n-o facă… dar nu i-a dat nici un portofoliu, că nu are ce să-i dea, pentru alea patru luni. Așa că Pașcu va primi 20.000 euro pe lună ca să stea degeaba.

Ar putea să nu se ducă deloc, da, aveți dreptate. Oricum e vacanță acuș, nu-i nimic de făcut acolo. Dar, stai, că dacă nu se duce nu primește nici prima de instalare de 40.000 euro, nici ăia 3.000 de alocație lunară de reședință (în afara salariului de 20.000 pe lună) și nici prima de plecare. Ca să iei primă de instalare și primă de plecare trebuie să te duci oleacă, chiar dacă ăia nu te suportă și abia se stăpânesc să nu te bată peste față. Dar nu te obligă nimeni să ieși din birou. Sau, dacă vrei să-i chinui, te duci peste ei din când în când, intri cu un taburet, te așezi și, când vezi că te privesc în tăcere, spui suav: "Am venit și eu la voi", a transmis scriitorul. 

Privitor la sumele pe care fostul eurodeputat PSD le va primi pentru a nu face nimic a vorbit și jurnalista Magda Grădinaru:

"100.000 de euro - prima de instalare și salariu pentru trei luni de mandat - pentru ca Mircea Pașcu să fie recompensat pentru serviciile aduse PSD și pentru a ierta Partidul că nu l-a pus pe lista pentru europarlamentare.

Se adaugă prima de parcare 20.000 de euro și alte mizilicuri.

Asta, după ce Juncker ceruse ca România să renunțe pentru trei luni la desemnarea unui comisar interimar. Propunerea lui a fost respinsă de Consiliu, pentru că era nevoie de unanimitate, dar măcar Juncker a avut ultimul cuvânt și, nealocându-i nimic de făcut lui Pascu, arată goliciunea și mediocritatea unei țări mici.

100.000 de euro, cel puțin, pentru a nu face nimic, trei luni, în numele României.

UPDATE: Plus 40% din salariu timp de 3 ani!", a precizat jurnalista Magda Grădinaru. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.