Un politolog pune punctul pe i: Întregul PSD e vinovat pentru brutalitatea atroce de pe 10 august, nu doar Carmen Dan!


Un politolog pune punctul pe i: Întregul PSD e vinovat pentru brutalitatea atroce de pe 10 august, nu doar Carmen Dan!

Politologul Ioan Stanomir trage un semnal de alarmă, într-un editorial pentru Contributors, privitor la înlăturarea lui Carmen Dan de la conducerea Ministerului de Interne. 

Concret, profesorul Facultății de Științe Politice din cadrul Universității București subliniază că PSD a încercat doar repararea imaginii prin decapitarea politică a lui Carmen Dan, dar de fapt nu doar secretara din Videle "este responsabilă pentru brutalitatea atroce a represiunii de pe 10 august, ci întregul partid care a ales să sprijine şi să cauţioneze atacul frontal împotriva populaţiei civile".

Redăm o parte din editorialul analistului politic:

"Înlăturarea doamnei Carmen Dan de la portofoliul internelor nu este un act de elementară decenţă politică, ci manifestarea cinismului oportunist ce defineşte identitatea pesedistă însăşi. (...)

Remanierea lui Carmen Dan este menită să întărească sentimentul de umanizare al PSD: operaţiunea de imagine are ca obiectiv distanţarea de un regim denunţat, dar menţinut în elementele sale centrale. (...)

Dincolo de detaliile sordide ale biografiilor politice ce au în comun impostura şi slugărnicia, un fapt trebuie reamintit, în aceste momente. Nu doar Carmen Dan este responsabilă pentru brutalitatea atroce a represiunii de pe 10 august, ci întregul partid care a ales să sprijine şi să cauţioneze atacul frontal împotriva populaţiei civile. Carmen Dan a fost instrumentul unei voinţe, iar această voinţă a tradus dispreţul suveran al PSD faţă de cei pe care îi priveşte ca pe nişte supuşi, iar nu ca pe nişte cetăţeni.

10 august 2018 nu este, aşadar, un accident oarecare, o eroare de parcurs, un detaliu fără importanţă. 10 august 2018 a însemnat afirmarea intenţiei partidului-stat de a recurge la forţa armată spre a intimida şi brutaliza. Este vorba de acelaşi partid-stat care, în lunile ce au urmat, a blocat orice tentativă de investigare judiciară a noii mineriade şi a protejat pe agenţii săi din jandarmerie. Este vorba de acelaşi partid-stat căruia Viorica Dăncilă îi datorează mandatul de premier.

Faptul că, după aproape un an, nimic nu este clarificat şi nici un vinovat nu este trimis în judecată reprezintă, în sine, un scandal moral şi semnul involuţiei din România. (...)", precizează politologul. 

CITIȚI AICI EDITORIALUL INTEGRAL

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.