Sfaturile unui fost turnător la Securitate pentru Iohannis după șocanta decizie a CCR: „să îndepărteze de lângă el guriști de teapa lui Ludovic Orban și Rareș Bogdan”

Sfaturile unui fost turnător la Securitate pentru Iohannis după șocanta decizie a CCR: „să îndepărteze de lângă el guriști de teapa lui Ludovic Orban și Rareș Bogdan”

În contextul în care CCR a decis că interzicerea amnistiei și grațierii pentru fapte de corupție nu poate fi trecută în Constituție - pe motiv că ar încalca principiul egalității și demnitatea umană și „limitează în mod excesiv puterea statului şi marja sa de apreciere, afectând, în mod nepermis, exercitarea puterii publice în favoarea/ beneficiul cetăţenilor” – fostul președinte Traian Băsescu, alias Petrov, după cum semna notele informative către Securitate, a declarat la B1 că lupta împotriva corupției nu poate fi purtată cu încălcarea legilor și a Constituției. 

”Eu am atenționat că ambele întrebări de la referendum au elemente de neconstituționalitate. Nu poți să interzici amnistia și grațierea pentru o categorie și să spui că violatorii și criminalii pot fi grațiați. CCR a luat o decizie care nu putea fi alta. Nu poți combate fărădelegea cu încălcarea legii”, a precizat Traian Băsescu, despre care s-a aflat recent că a fost racolat de fosta Securitate încă de când era student, semnând mai multe note informative în care își turna colegii de facultate, sub numele conspirativ Petrov. VEZI AICI

Întrebat dacă Iohannis i-a păcălit pe români, Băsescu a răspuns: ”cu sau fără voia lui, da! Și-a pus în față guriștii de serviciu de tip Rareș Bogdan, Siegfried Mureșan și, în numele Europei pe care guriștii au pretenția că o respectă, președintele a mers în siajul acestei propagande. Eu știu aparatul tehnic, pentru că nu l-a schimbat Iohannis. Aparatul tehnic al președinției nu putea să-i livreze gogoși lui Iohannis”. 

”Consecințele sunt că președintele trebuie să îndepărteze de pe lângă el guriști de tipul lui Orban, Rareș Bogdan, cine o mai fi printre marii susținători a oricărei prostii numai favorabilă președintelui să fie. Oamenii ăștia să-și vadă de drum și președintele să se bazeze pe oameni serioși, nu pe guriști”, a declarat fostul șef al Cotrocenilor, în prezenteuroparlamentar PMP.

Băsescu a mai spus că Ludovic Orban, Rareș Bogdan și alții cu care se consultă Iohannis sunt ”guriștii care n-au nimic în cap și care tot îl asigură că rup tot. Să-și vadă de treaba lor! Președintele e deasupra unor guriști de doi bani, lipsiți de responsabilitate”.

SURSA: b1.ro. CITEȘTE ȘI: „PETROV” smiorcăie pe Facebook: „Păcat că CNSAS se lansează în politică. Nu pentru asta a fost creat”

Explicațiile Curții Constituționale care a decis că propunerea de intezicere a amnistiei și grațierii pentru fapte de corupție încalcă limitele revizuiri (sursa: hotnews.ro):

- Curtea a statuat că o interdicţie constituţională prestabilită în privinţa vocaţiei cetăţenilor care au săvârșit o anumită categorie de infracţiuni de a beneficia de amnistie sau graţiere încalcă principiul egalităţii, garanţie a drepturilor şi libertăţilor fundamentale, precum şi demnitatea umană, valoare supremă a statului român.
- Propunerea legislativă de revizuire a Constituţiei României limitează în mod excesiv puterea statului şi marja sa de apreciere, afectând, în mod nepermis, exercitarea puterii publice în favoarea/ beneficiul cetăţenilor. Astfel, o categorie de cetăţeni este privată de o vocaţie pe considerente cu caracter circumstanţial, ceea ce, în această privinţă, echivalează cu o suprimare a demnităţii umane şi a principiului egalităţii.
- Propunerea legislativă de revizuire a Constituţiei României nu respectă justul echilibru între două interese generale, şi anume cel de a se executa/ a se considera executată o hotărâre judecătorească de condamnare numai pe considerente care ţin de conduita condamnatului, expresie a efectivităţii justiţiei penale, şi cel al respectării demnităţii umane şi a principiului egalităţii, afectându-se, astfel, echilibrul sensibil existent între cele două interese ale statului şi societăţii.
- Aprecierea oportunităţii măsurilor de amnistie şi graţiere colectivă ori graţiere individuală revine Parlamentului, respectiv Preşedintelui României şi nu poate fi impusă o interdicţie generală şi valabilă ad aethernam de acordare a acestora în privinţa anumitor infracţiuni.

CITEȘTE ȘI: CCR-ul mafiei. Curtea lui Dorneanu a decis că interzicerea amnistiei și grațierii pentru fapte de corupție nu poate fi trecută în Constituție