SPAIMĂ în PSD: Corina Crețu, gata să o CONTRACANDIDEZE pe Dăncilă la prezidențiale! Semnele unui DEZASTRU electoral EXCLUSIV


SPAIMĂ în PSD: Corina Crețu, gata să o CONTRACANDIDEZE pe Dăncilă la prezidențiale! Semnele unui DEZASTRU electoral EXCLUSIV

După ce primărița Gabriela Firea a dat-o din nou la întors și a anunțat că nu va intra în competiția pentru Cotroceni, ex-premierul Victor Ponta și Pro România s-au reorientat spre un candidat de producție proprie: Corina Crețu, fostă PSD-istă pentru nu mai puțin de 23 de ani.

Potrivit surselor Podul.ro, o candidatură a Corinei Crețu reprezintă un proiect mai vechi, alternativa fiind Sorin Cîmpeanu, dacă PSD l-ar fi aliniat  la lina de start a prezidențialelor pe ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici.

Zilele acestea, Viorica Dăncilă și baronii depun eforturi subterane pentru a dinamita candidatura Corinei Crețu, oferind Pro România, la schimb, intrarea la guvernare, în toamnă, când liderii social-democrați sunt gata să le ofere două ministere oamenilor lui Ponta. Negocierile sunt în toi, însă, până în prezent, cele două partide nu au reușit să ajungă la niciun compromis.

Sursele noastre susțin că punctul de vedere majoritar în Pro România vizează o lansare a candidaturii Corinei Crețu (Ioan Rus este un susținător vehement al acestui proiect), existând încă orgolii uriașe în ceea ce privește o relație oficială cu Dăncilă & Co. Pe de altă parte, Victor Ponta vrea să cultive relațiile subterane cu PSD, într-o formă sau alta, fiind animat de aceleași fantezii ca Gabriele Firea: preluarea partidului celor trei trandafiri în urma unui eșec lamentabil al Vioricăi Dăncilă.

La rându-i, Dăncilă speră că dispariția lui Liviu Dragnea, actualmente în pușcărie, va ușura o reînhăitare oficială cu Victor Ponta și foștii PSD-iști comasați în jurul acestuia, și se bazează pe faptul că Pro România este avidă după sinecuri, de unde și oferta cu intrarea la guvernare.

În realitate însă, în spatele negocierilor cu Pro România – negocieri care, până în prezent, au fost dialoguri ale surzilor – se află disperarea Vioricăi Dăncilă și a ”salbei” de baroneți care o păpușează: atât Corina Crețu, cât și Tăriceanu și Pleșoianu vizează, în special, electoratul tradițional al social-democraților. Contracandidată din toate părțile pe propriul segment electoral – pe fundalul prăbușirii PSD sub 20%, fapt certificat până și de măsurătorile făcute de Marius Pieleanu, sociologul de casă –,  Viorica Dăncilă are din ce în ce mai puține șanse pentru a accede în turul doi al luptei pentru Cotroceni.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.