Un sociolog cunoscut DEMOLEAZĂ candidatura lui Tăriceanu: ”un PREZERVATIV ARUNCAT pe caldarâm”. Șeful ALDE, blat cu Viorica Dăncilă

Un sociolog cunoscut DEMOLEAZĂ candidatura lui Tăriceanu: ”un PREZERVATIV ARUNCAT pe caldarâm”. Șeful ALDE, blat cu Viorica Dăncilă

Resentimentarul și răsuflatul anunț al lui Călin Popescu-Tăriceanu privind candidatura sa la Cotroceni este ”un prezervativ aruncat pe caldarâm”, explică scriitorul, sociologul și politologul Sebastian Lăzăroiu, recurgând la o sugestivă exprimare plastică, pe Facebook, unde avertizează că șeful ALDE are un blat cu Viorica Dăncilă, fiindcă se teme că va fi alungat de la guvernare.

”Tăriceanu și-a anunțat candidatura la prezidențiale din partea ALDE. Mi-am rupt trei minute și douăzeci de secunde din viață să-i urmăresc anunțul.

Figură speriată, discurs resentimentar, tonus îmbătrînit. Cât am prins eu, se căina că nu îl sprijină PSD. N-a vorbit despre nimic altceva. Regrete, regrete, regrete, presărate cu amenințări voalate.

Eu credeam că anunțul unei candidaturi la prezidențiale e motiv de bucurie, explozie de curaj, expresia unei determinări interioare. Când colo, un prezervativ aruncat pe caldarâm.

Sincer, speram să văd un Tăriceanu care să smulgă suficiente voturi de la PSD cât să iasă Dăncilă pe patru. Dar pe urmă mi-am dat seama că e blat între ei, firesc, pentru că ALDE se teme să nu fie dat afară de la guvernare”, explică Sebastian Lăzăroiu.