Cum i s-au blocat rotițele lui Dăncilă la „ACEST LUCRU”, pe care l-a repetat ca o placă stricată în fraza despre 10 august


Cum i s-au blocat rotițele lui Dăncilă la „ACEST LUCRU”, pe care l-a repetat ca o placă stricată în fraza despre 10 august

Pe lângă exprimarea șchioapă, sărăcia de idei și gramatica schimonosită, șefa de la Palatul Victoria a avut un moment de năuceală totală, miercuri seară, în emisiunea moderată de Cosmin Prelipceanu, în care a repetat înnebunitor expresia „acest lucru”. Fraza în care se produce această repetiție este una destul de amplă și chiar dacă Viorica Dăncilă și-a găsit cu greu calea spre coerență, ideea sa despre evenimentele din 10 august s-a evidențiat totuși destul de limpede: tentativă de lovitură de stat. Cu toate că pe final o dă la întors și spune că organele abilitate ar trebui să stabilească asta.

Dăncilă pentru Digi24: "În momentul în care se încearcă intrarea în Guvernul României, se forţează intrarea în Guvernul României, eu cred că acest lucru seamănă cu o lovitură de stat. Poate cei care au fost în Piaţa Victoriei au reclamat anumite lucruri, poate aveau dreptate... Nu ştiu acest lucru, eram în concediu, dar eu ştiu un lucru, că au încercat să intre în clădirea Guvernului României. Uitaţi-vă la orice stat membru UE. Dacă cineva forţează şi încearcă să intre în Guvernul României, cum aţi cataloga acest lucru? (...) În momentul în care prin violenţă încerci să intri în clădirea Guvernului, acest lucru este de neacceptat. Eu nu ştiu cine a greşit. Să plătească. Am înţeles că sunt dosare, se cercetează... Cine a greşit de o parte şi de alta trebuie să plătească. Nu am nicio suspiciune. Nu cred că este normal să judec eu de o parte sau de alta. Avem justiţie şi justiţia va stabili vinovaţii, dar ceea ce mi s-a părut anormal este ca să forţezi şi să intri în clădirea Guvernului. Azi intră în clădirea Palatului Victoria prin forţă, mâine forţează să intre în Cotroceni. Acest lucru este de neacceptat şi nicăieri nu este acceptat acest lucru. Şi am văzut, au fost imagini, sunt documente care atestă acest lucru".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.