Florin Dragnea - șeful interimar al Poliției Române – este omul lui Carmen Dan. Surse din Poliție: „Trage sforile să fie numit pe funcție definitiv”


Florin Dragnea - șeful interimar al Poliției Române – este omul lui Carmen Dan. Surse din Poliție: „Trage sforile să fie numit pe funcție definitiv”

Interviul realizat de jurnalistul Cătălin Tolontan cu o sursă din Poliție a cărei identitate nu a fost dezvăluită scoate la iveală politizarea excesivă din ultimii ani a instituției care pur și simplu nu mai poate funcția normal, în interesul cetățeanului, în condițiile în care conducerea centrală și teritorială a fost încredințată unor indivizi slabi, cu proptele de partid.

Sursa: „PSD a politizat până și operativul poliției! Să fim sinceri, toate partidele s-au băgat în MAI, dar, până acum cîțiva ani, măcar nu s-au atins masiv de operativ. Păi să ne uităm la poliția Olt. După tragedie, l-au demis pe adjunctul Cristian Voiculescu, mulțumesc, e târziu, răul a fost făcut. Acum câțiva ani, Voiculescu a fost adus ca adjunct cu proptele politice în locul lui Edi Bâlă, judiciarist vechi, la Pitești și apoi la Olt. L-au schimbat politic pe Bâlă cu unul mult mai slab ca el. Și uite că se vede! La fel stau lucrurile în cazul actualului șef al Poliției Române, Florian Dragnea, despre care înțelegem în poliție că trage sforile să fie numit pe funcție definitiv. A fost adus la comandă de Carmen Dan, are ultimii 13 ani în birou, din 38 cât are cu totul, de viață. A fost și sef de cabinet pe la secretarii de stat”.

Întrebată de Tolontan despre felul în care a fost localizată casa grozei, sursa a precizat: „Telefonul fetei era închis. Și, în ciuda poveștilor din filme, nu poți repera un telefon închis, chiar și cu o tehnologie scumpă, așa cum România are. Dar, la comandă, la DOS în București, era un adjunct profesionist. Ei au făcut analize pe informațiile avute. Adevărul e că acea casă a fost localizată, din București, de ofițerul Dan Tatu (Daniel Petruț Tatu, n, un vechi meseriaș apolitic. De ce mai departe nu au intrat cei de la fața locului, asta e o chestiune care ține de procurori și de polițiști. La cazurile de lipsire de libertate, nu aștepți mandat”.
Comisarul șef de Poliție Daniel Petruț Tatu este directorul DOS (Direcția de Operațiuni Speciale a Poliției). Interviul poate fi citit integral AICI

Florin Dragnea, 38 de ani, a preluat conducerea Poliției Române după ce, vineri, chestorul Ioan Buda a fost demis din funcție de proaspătul ministru Nicolae Moga, un apropiat al grupărilor infracționale din Constanța, după intervenția tardivă a polițiștilor la domiciliul lui Gheorghe Dincă, ucigașul Alexandrei Măceșanu, 15 ani.

Despre politizare excesivă, criminală, de la vârful Inspectoratelor Județene de Poliție scrie și Mircea Marian într-o postare pe pagina sa de Facebook: „N-am ce face cu seara mea de duminică și citesc...Stuff. De exemplu, cine sunt șefii inspectoratelor județene de poliție:

- Șeful IJP Călărași, Dumitrașcu Petronel, numit în post in martie 2019, iar două zile mai târziu era la masă cu Dragnea și Codrin Ștefănescu...
- Cluj: în 2017, Mircea Rus ia nota 3 (trei) la concursul pentru ocuparea postului de șef al IJP, în 2018 preia această funcție la susținerea șefului județenei PSD.
- La Dâmbovița, șeful IJP e prieten cu juniorul Rovanei Plumb, asta e calitatea lui principală. El e cel care a blocat Târgoviște la mitingul PSD.
- În Tulcea, PSD a pus șef un fost tablagiu care condusese postul dintr-o comună.
- În Olt, Paul Stănescu l-a propulsat pe Cristian Voiculescu, deși fusese destituit din altă funcție de conducere pentru management defectuos.
- În Prahova, au pus șef un militian de la rutieră - știti, zona aia hipercinstită 😉 - selectat de celebra familie Cozma.
- La Vâlcea, aceeași rețetă, cu un milițian de la rutieră, sprijinit de primarul Gutău. 
- La Sălaj, ex-popa Terheș l-a pus pe șef Terheș Marin.
Și tot așa, că m-am plictisit sa scriu. Nu cred că e cazul să mai zic de Vrancea, care a feuda personală a lui Oprișan. Majoritatea numiți chiar înainte de alegeri, sub patronajul lui Dragnea, și selectați de șefimea locală PSD, care avea nevoie de protecție.
Ca să înțelegeți ce putred e sistemul și despre amploarea fenomenului.”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.