Prim-adjunctul STS raportează un alt posibil caz de incompetență crasă a Poliției Române. Operatorul de la poliție a avut nevoie de mai mult de o oră pentru a deschide aplicația de localizare pentru a se afla unde e Alexandra


Prim-adjunctul STS raportează un alt posibil caz de incompetență crasă a Poliției Române. Operatorul de la poliție a avut nevoie de mai mult de o oră pentru a deschide aplicația de localizare pentru a se afla unde e Alexandra

Prim-adjunctul STS, general de brigadă Sorin Bălan, a fost audiat luni în cadrul Comisiei pentru apărare din Camera Deputaților în cazul ororii de la Caracal. Acesta a precizat că STS nu a furnizat trei atrese greșite către Poliție și a semnalat un alt posibil caz de incompetență crasă a Poliției Române. 

Concret, Sorin Bălan a anunțat că operatorul de poliție a reușit să deschidă aplicația de localizare de abia după o oră și trei minute de la primul apel al Alexandrei. 

"Noi nu furnizăm adrese poştale pentru agenţiile specializate de intervenţie decât în situaţiile în care apelul la 112 este realizat de pe un telefon fix. Noi nu am furnizat cele trei adrese. Nici nu putem. Vreau să vă informez că informaţia de localizare preluată de la operatorii de telefonie mobilă este afişată într-un format grafic atât la operatorul STS, cât şi la toate celelalte agenţii, inclusiv la Poliţie. Nu am furnizat adrese. (...) Accesarea informaţiilor de localizare au fost disponibile în sistem de la primul apel - 11:05 - iar deschiderea aplicaţiei de localizare pentru prima dată la operatorul de la poliţie s-a realizat la 12:08. Au fost solicitări ale operatorului de la poliţie de a asigura sprijin privind utilizarea aplicaţiei de vizualizare a proiecţiei informaţiilor, ceea ce s-a şi realizat, (...) ultimul (sprijin - n.r.) fiind la 12:32", a afirmat acesta la Comisia pentru apărare.

Totodată, Sorin Bălan a menționat că operatoarele STS, în urma solicitărilor Poliţiei, au iniţiat nouă apeluri pe telefonul victimei pentru a putea afla informaţii de localizare mai clare, dar dispozitivul era închis. 

"Din păcate, telefonul era închis", a adăugat generalul de brigadă Sorin Bălan. Alexandra este fata de 14 ani care a fost violată, ucisă, tranșată și incinerată de monstrul Gheorghe Dincă.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.