Alt elev eminent e persiflat și amenințat de autoritățile pe care le-a făcut de râs pe Facebook


Alt elev eminent e persiflat și amenințat de autoritățile pe care le-a făcut de râs pe Facebook

Alin Popoviciu este elev eminent și olimpic, acum în clasa a 12-a, la un liceu din Târgu Mureș. Prima dată presa a aflat despre el când adolescentul a dovedit mai multă inteligență, o mai bună cunoaștere a legislației decât șeful Jandarmeriei din Mureș care încerca să împiedice un protest la Spitalul Județean Mureș în timpul vizitei electorale a premierului incompetent Viorica Dăncilă. Atunci, Alin a fost amenințat de jandarmerie cu amendă pentru posările de pe Facebook. DETALII AICI

Recent, elevul a dezvăluit pe Facebook condițiile de cazare de care au beneficiat el și colegii săi la o comunicare științifică derulată la Turnu Măgurele, Teleorman. Deși imaginile publicate de Alin nu mai au nevoie de explicații suplimentare, replica reprezentanților inspectoratului școlar județean a fost mincinoasă, manipulatoare și menită să compromită reputația elevului. Mai mult, s-au făcut numeroase presiuni asupra lui să retragă postarea, dându-i-se chiar de înțeles că gestul lui nu va rămâne nepedepsit în condițiile în care este în ultimul an la liceu. Alin nu s-a intimidat și a explicat, pe Facebook, și mai în amănunt ce s-a întâmplat la Turnu, oraș controlat în totalitate de clanul mafiot Dragnea.

Alin, ultima postare: „DEZOLANT! 

ISJ Teleorman tocmai a anunțat că niciun elev nu s-a plâns de condițiile oferite la Sesiunea națională de comunicări științifice-istorie de la Turnu Măgurele! 

Cum puteți afirma așa ceva când au fost elevi și profesori care s-au dus la hotel și și-au plătit din banii lor cazarea?! 

De bine ce le-a fost s-au dus?! Cum puteți spune asemenea lucruri după ce ați văzut pozele din cele două internate ale liceelor din Turnu Măgurele?

Doamna Inspector, dumneavoastră de ce nu ați stat la internatul liceului Sf. Haralambie unde erați repartizată? De bine ce a fost în internat?

Nici până acum nu și-a cerut nimeni iertare pentru că au fost umiliți elevii calificați la un concurs național! 

Dimpotrivă, s-au făcut presiuni ca să șterg postarea în care am prezentat condițiile jalnice!

Pe voi, cei care ați citit acest mesaj, eu nu pot decât să vă rog să scoatem la lumină aceste informații deosebit de grave! În voi îmi pun speranța, altfel mă lupt cu morile de vânt.. ”

 Minciunile Inspectoratului Școlar Județean, prin inspectorul Amalia Dide: „Am văzut și eu postarea elevului participant. Ce pot să vă spun e că eu personal l-am luat pe acest elev și pe profesorul însoțitor de la gară și că a stat cu o zi mai mult decât restul participanților, fiind din Mureș. În timpul desfășurării evenimentului, nici el și niciun alt elev nu s-a plâns de condițiile de cazare. Mai puțin de căldură, pentru că au fost cam 35 de grade zilele alea. O să discut cu profesorul însoțitor să înțeleg ce s-a întâmplat, dar am verificat personal condițiile de cazare. Nu erau nici gândaci, nici lenjerii rupte. Asta pot să vă garantez! Nimeni nu s-a plâns de nimic” .

 Alin Popoviciu, prima postare: Așa am fost primiți la sesiunea națională de comunicări științifice-istorie desfășurată la Turnu Măgurele, Teleorman! 

Asta e răsplata statului român pentru munca elevilor calificați la etapa națională a unui concurs după luni întregi de muncă! 😡

Eu nu pot decât să vă rog să scoatem împreună la lumină această situație deosebit de gravă pentru a nu fi supuși și alți elevi la o asemenea umilință! 😣

Să nu vă mai întrebați de ce tinerii fug cât mai departe de România.. Țara asta nu dă niciun ban pe munca noastră! Aici se promovează doar non-valoarea, iar pușcăriașii au condiții mai bune decât elevii premianți! 😣

Doamna Andronescu, dormiți bine seara în calitate de ministru al educației când știți la ce batjocură e supus elevul român?! 😡

Fotografiile le-am realizat în internatele în care am fost cazați: internatul liceului Sfântul Haralambie și internatul liceului Praporgescu, Turnu Măgurele.

Las pozele astea aici cu speranța că vor ajunge unde trebuie pentru a nu mai trece și alți elevi prin ce am trecut noi în aceste zile la Turnu Măgurele.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.