FOTO. MAFIA PSD din fruntea DGAPSC Galați, unde fetițele de 14 ani fac sex consimțit. Directoarea instituției este fosta șefă de cabinet a lui Dan Nica, o pesedistă feroce al cărei dosar monumental de corupție a fost îngropat de PNA, precursorul DNA


FOTO. MAFIA PSD din fruntea DGAPSC Galați, unde fetițele de 14 ani fac sex consimțit. Directoarea instituției este fosta șefă de cabinet a lui Dan Nica, o pesedistă feroce al cărei dosar monumental de corupție a fost îngropat de PNA, precursorul DNA

Situația dramatică a copilei sângerând abundent pe stradă sub privirile indiferente ale poliției a adus în prim plan un personaj grotesc: Ciprian Groza, director adjunct la DGASPC Galați, care a ieșit public cu o declarație halucinantă menită, în capul lui, să liniștească tulburarea și revolta opiniei publice. Fata, spunea Groza, plecase cu bilet de voie de la centrul de plasament care o are în grijă și avusese relații intime „consimțite” cu iubitul de 15 ani. A fost operată, e stabilă, a vorbit cu cei de la Direcție și acum e consiliată psihologic (tot ce cei de la Direcție), a mai grohăit Groza, cu câteva ore înainte ca directorul Ambulanței din Galați să arunce în aer această versiune cu miros de mușamalizare, afirmând răspicat că fata le-a declarat celor de pe salvare că fusese violată. Până să-și armonizeze versiunea cu cea a directorului Groza, Poliția apucase să spună în direct la Realitatea că „partenerul” copilei de 14 ani, transportată la spital în șoc hemoragic, deci la un pas de moarte, ar fi un adult de 27 de ani. Și că ar fi vorba cel puțin de o infracțiune: sex cu un minor.

Apoi declarațiile s-au intercalat, iar nonșalanța cu care directorul adjunct a vorbit de sex consimțit a acaparat atenție opiniei publice, pentru că, în mod firesc, dincolo de nepăsarea și nesimțirea celor doi milițieni care au privit impasibili un copil care înroșise asfaltul și nu au schițat niciun gest în sprijinul acestuia, principala responsabilă de situația adolescentei este instituția care o are pe „inventar”, respectiv DGASPC Galați, direcție efectiv infestată cu oameni de partid, așa cum rezultă la o scormonire mai adâncă în mărtuntaiele acesteia.

Fălcile obscene și declarația aiuritoare, de baron local PSD, ale lui Groza -  medic pediatru la bază și doctor de familie într-o localitate pe unde nu prea trece, fost consilier județean din partea PSD  - au acoperit însă tot „ecranul”, iar „șefa” cea mare a Direcției, pesedista Manon Cristoloveanu, fostă vicepreședintă a PSD Galați, a reușit să fenteze opinia publică și să rămână într-un confortabil con de umbră pentru moment. E și normal să-și fi dorit asta, având în vedere scheleții de 11 miliarde de lei vechi din dulapul său de la AJOFM Galați (agenția județeană pentru ocuparea forței de muncă).

Manon Cristoloveanu are și ea o fiică, A., care nu umblă cu „păsărica” ruptă pe străzile unui oraș de provincie de la marginea lumii civilizate, sub privirile nepăsătoarea ale milițienilor, strivită apoi de declarațiile mizerabile ale adulților reponsabili de soarta ei, ci trăiește departe de Galațiul natal, la Londra, de unde călătorește cu British Airways, în ținute scumpe, peste tot în lume. A bifat, în nici trei decenii de viață, toate colțurile planetei: Rio, Tokyo, Las Vegas, Nairobi.  În 2016 a absolvit facultatea la Londra, specializarea inginerie aeronautică. La ceremonie au fost prezenți și iubiții săi părinți PSD, Emilia Manon și Ovidiu Cristoloveanu, toată viața lor lucrători pe bani mulți la stat și care acum sunt îndrăgostiți de UK și familia regală. Andreea nu se va mai întoarce probabil niciodată în România, iar la pensie se vor retrage acolo și părinții săi pesediști. 

Mama Manon Cristoloveanu câștigă de la DGASPC aproximativ 5500 lei lunar, dar are și numeroase alte activități care îi aduc lunar sume importante: ca membru în Comisia de orientare şcolară şi profesională încasează, anual, 9582 lei, iar ca vicepreședinte al Comisiei pentru protecția copilului Galați bagă în buzunar 6831 lei/an. În total, peste salariul de la DGASPC, doamna Cristoloveanu încasează aproximativ 20500 lei anual, respectiv 1700 lei/lună. VEZI AICI

Hotnews, 2005, despre clanul Cristloveanu care papă bani de la stat de peste două decenii: „Clanul Cristoloveanu se ține bine.  Soția șefa la PSD, soțul consilier local. Fostul director al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă, Emilia Manon Cristoloveanu, s-a descurcat destul de bine și după ce partidul din care ea face parte a pierdut alegerile.

După ce a fost schimbată din funcția de director al Forțelor de Muncă, Cristoloveanu a fost aleasă vicepreședinte al PSD Galați (fiind astfel răsplătită pentru muncă pe care a depus-o în campania electorală din 2004) și a reușit să obțînă și un post de șef de cabinet la biroul unui parlamentar gălățean.

Recent ea a fost promovată de conducerea partidului și că președinte al Organizației Femeilor Social Democrate (în locul fostului deputat Lucia Lepădatu). Soțul Emiliei Cristoloveanu, Ovidiu Cristoloveanu, a reușit și el să se mențînă pe linia de plutire după ce PSD a pierdut controlul administrației publice locale.

Ovidiu Cristoloveanu a fost director tehnic la Administrația Fluvială a Dunării de Jos pe vremea când această instituție a încheiat mai multe contracte păguboase cu statul român (printre ele și celebrul contract „Rostock" în valoare de 5 milioane de dolari) iar după alegeri a devenit consilier local PSD.”

Nepasădegalați.ro, 2016: „În urmă cu câțiva ani, Manon Cristoloveanu a scăpat de închisoare, în urma unui tun tras la AJOFM Galați, cu concursul larg al PNA(actualul DNA) Galați și al Parchetului de pe lângă Tribunalul local. După o perioadă de dispariție din viața publică, Manon Cristoloveanu a fost scoasă din nou la produs de PSD. De data asta la DGASPC Galați.

  Parchetul Național Anticorupţie Galaţi (actualul DNA), condus la vremea respectivă de procurorul Cezarina Bamboi, a blătuit un act de cercetare penală deschis pe numele lui Manon Cristoloveanu, fosta directoare a Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM). Manon Cristoloveanu era, în acea perioadă, vicepreşedinte al filialei PSD Galaţi, preşedintă a Organizaţiei Femeilor Social Democrate şi şef de cabinet al deputatului Dan Nica. Ea a fost cercetată pentru sustragerea unor fonduri din bugetul instituţiei, destinat reconversiei profesionale. Tunul, tras cu complicitatea primarilor unor comune gălăţene şi materializat, inițial, în aproximativ 6 miliarde lei vechi, a fost descoperit de Direcţia Generală a Finanţelor Publice Galaţi (DGFP), în urma unui control la „Social Trade”, firmă ce îşi spunea pretenţios „Centrul de pregătire profesională”. În actele firmei apăreau fictiv mii de cetăţeni ai judeţului ca fiind beneficiari ai unor cursuri de reconversie profesională. Zeci de profesori de la Grupul Şcolar Metalurgic şi de la Colegiul Tehnic „Traian” au dat cu subsemnatul la fostul PNA, pentru că apăreau în scriptele „Social Trade” ca fiind beneficiarii unor sume de bani obţinute în urma unor cursuri care n-au avut loc niciodată. Mai mult,  s-a dovedit că semnăturile profesorilor au fost operate în fals pe statele de plată. Imediat ce finanţiştii au descoperit neregulile de la „Social Trade”, administratorul firmei, Aura Bumbaru, a făcut contabilitatea pierdută, anunţând că actele i-au fost furate din maşină. Chestionată de poliţiştii de Economic în legătură cu destinaţia banilor deturnaţi din bugetul Ministerului Muncii, Aura Bumbaru a răspuns înțepată: „Căutaţi-i la partid, la PSD! De ce mă întrebaţi pe mine?”

  Dosarului deschis de PNA Galaţi în urma actului de control al DGFP i s-au opus imediat forţe care au determinat-o pe prim-procuroarea Cezarina Bamboi să se dezică de actul de cercetare penală. Mai mult, surse din finanţele locale afirmă că suma deturnată către partid de la AJOFM, cu coplicitatea directoarei Cristoloveanu, depăşeşte cu mult 11 miliarde lei (ROL). Dintr-o adresă a DNA Galaţi rezultă că dosarul privind-o pe ex-directoarea AJOFM ar fi fost transmis unui alt parchet:”În anul 2004 a existat un dosar ce privea persoana respectivă (Manon Cristoloveanu – n. red.), dosar declinat Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi”. În timp ce profesorii, ale căror nume apăreau fictiv pe statele de plată ale „Social Trade”, au fost târâţi prin sălile de audiere de la parchete, fosta directoare Manon Cristoloveanu declara relaxată că nu are ştiinţă de vreun dosar penal aflat pe numele său.”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.