VIDEO "Amnezicul" Fifor, urecheat de Florin Negruțiu pe tema complicității polițiștilor cu interlopii: "A răspuns într-un stil pur PSD-ist, stil de partid, cu aroganță, cu suficiență, cu sictir!"


VIDEO "Amnezicul" Fifor, urecheat de Florin Negruțiu pe tema complicității polițiștilor cu interlopii: "A răspuns într-un stil pur PSD-ist, stil de partid, cu aroganță, cu suficiență, cu sictir!"

Ministrul de Interne Mihai Fifor spunea duminică, 4 august, că există o anchetă în curs privitoare la legăturile Poliției Caracal cu interlopii: "În ceea ce privește legătura dintre Nicolae Alexe și reprezentantul unei firme locale de pază, există deja, de săptămâna trecută, o anchetă în curs, iar rezultatele acesteia vor fi comunicate ulterior finalizării".

Cu toate acestea, Fifor a fost întrebat marți, 6 august, în legătură cu schimburile de informații dintre polițiști și interlopi, iar răspunsul său a fost în totală disonanță cu mesajul de duminică: "Nu știu la ce vă referiți".  Fifor a plecat imediat de la declarații după această întrebare.

Jurnalistul Florin Negruțiu a comentat la Digi24 prestația lui Mihai Fifor. Astfel, Florin Negruțiu a reliefat că Fifor a răspuns "într-un stil pur PSD-ist, stil de partid, cu aroganță, cu suficiență, cu sictir" despre subiectul principal al acestor zile și anume relația polițiștilor cu interlopii care "pune între paranteze însăși existența Poliției Române".

Totodată, Florin Negruțiu a atras atenția că românii nu mai pot avea încredere în instituția Poliției Române după astfel de evenimente precum cel de la Caracal și în urma unor astfel de abordări ale guvernanților PSD. 

Redăm comentariul lui Florin Negruțiu:

"Domnul Fifor și-a pus morga asta de om serios, dar în momentul în care un ziarist îi pune o întrebare cu adevărat relevantă și deranjantă pentru noi toți îi cade tencuiala, face stânga împrejur și intră în minister. Sunt cinci zile de când a apărut această investigație în spațiul public privind relațiile dintre poliție și interlopi, una care ne-a șocat pe toți, cetățenii acestei țări. În cinci zile domnul ministru interimar nu a considerat de cuviință să răspundă. Răspunde astăzi într-un stil pur PSD-ist, stil de partid, cu aroganță, cu suficiență, cu sictir și ne trimite la plimbare. Nu are ce să spună despre acest subiect opiniei publice deși, așa cum spuneam și aseară, este subiectul principal la care domnul Fifor, ministrul de Interne, ar trebui să răspundă pentru că această relație între polițiști și interlopi pune între paranteze însăși existența Poliției Române. Existența statului român spuneam că se joacă la Caracal.

Ce este statul? Statul este ceea ce credem noi că este. Nu este ceva tangibil. La fel și siguranța este un mit pe care-l hrănim cu încrederea cetățenilor. Ce încredere să aibă cetățenii în momentul în care văd această complicitate criminală la Caracal? Are vreo responsabilitate Guvernul pentru pierderea încrederii în Poliția Română? Are vreo responsabilitate ministrul de Interne, chiar interimar cum este domnul Fifor, față pierderea încrederii în Poliția Română? Evident că dacă ar fi un om responsabil ar fi primul care ar răspunde la aceste întrebări. Evident că dacă ar fi un Guvern responsabil și nu incompetent ar fi primul care ar lua măsuri concrete pentru reformarea acestei instituții. Ce face o instituție ca să fie puternică? Faptul că are mașini cu girofar? Faptul că scrie siguranță și încredere pe mașinile alea? Faptul că au bulane, gaze, uniforme și sute, mii de oameni? Nu! Încrederea cetățenilor face o instituție să fie puternică. Dacă vezi felul în care interacționează polițistul american cu cetățeanul american îți vei da seama că acolo această relație există. Omul ăla, cetățeanul, contribuabilul respectă unfirma, or în urma evenimentelor de la Caracal nu știu câți din cei care privesc cazul mai pot spune cu mâna pe inimă că au încredere în uniforma polițistului român", a analizat jurnalistul Florin Negruțiu. 

Puteți vedea în cele ce urmează prestația lui Mihai Fifor de la 37:20 și puteți asculta comentariul lui Florin Negruțiu de la 41:40:



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.