Salariul colosal încasat de soția lui Eugen Nicolicea de la Transgaz. Ce face doamna Nicoleta pentru porcoiul de bani pe care îl primește


Salariul colosal încasat de soția lui Eugen Nicolicea de la Transgaz. Ce face doamna Nicoleta pentru porcoiul de bani pe care îl primește

 Fosta jurnalistă Nicoleta Vera, în prezent Nicolicea, după numele soțului, deputatul PSD Eugen Nicolicea, membru al infamei comisii Iordache, a încasat anul trecut un salariu lunar de 10.863 lei de la compania naţională Transgaz, unde gestionează un proiect de 560 de milioane de euro, scrie adevarul.ro.

Veniturile din salarii încasate în 2018 de Nicoleta Nicolicea de la Transgaz Mediaş se ridică la 130.363 lei, potrivit declaraţiei de avere publicate recent de soţul său, Eugen Nicolicea. Ghidul de completare al declaraţiilor de avere menţionează că la această rubrică veniturile declarate sunt nete. De asemenea, Nicoleta Nicolicea a mai încasat anul trecut de la Transgaz diurnă în valoare totală de 8.046 lei, dar şi tichete de 2.565 lei. Nicoleta Nicolicea este şefă peste Unitatea de Management care se ocupă de implementarea proiectului secţiunii româneşti a gazoductului Bulgaria – România – Ungaria – Austria (BRUA), care va interconecta reţelele de gaze naturale din cele patru state, investiţie estimată la 560 milioane euro, scria anul trecut profit.ro.

Nicoleta, pe care Nicolicea a cunoscut-o în Parlament - pe când Nicolicea, un domn însurat, era exagerat de curtenitor cu tinerele jurnaliste iar Vera era jurnalistă la Național - devenită apoi soție a deputatului, a fost numita șef serviciu la Transgaz.

După nuntă, doamna Nicolicea a trecut din sinecură în sincură.

A fost numită consilier la Cancelaria primului ministru în 2014, în mandatul de premier al fostului lider PSD Victor Ponta, în Guvernul căruia soțul Eugen Nicolicea, pe-atunci la UNPR, era ministru delegat pentru relația cu Parlamentul. Anterior, ea a fost membru în Consiliul de Administrație al TVR, în perioada 2010-2013. În ultimul an de mandat a încasat în total din indemnizația de membru al CA-ului televiziunii publice suma de 31.536 lei, respectiv circa 2.600 lei pe lună.

Membru agresiv și slobod la gură al infamei comisii Iordache pentru modificarea legilor justiției, Nicolicea a fost la un moment dat chiar propunerea PSD pentru înlocuirea lui Tudorel Toader în fruntea ministerului Justiției.  „Este o propunere foarte bună. E un om care pricepe, care ştie procedurile, care are cunoştinţe juridice foarte bune, care este foarte riguros şi în care tot partidul are foarte multă încredere”, spunea infractorul Liviu Dragnea, fost președinte al PSD.

Nicolicea este parlamentar la al șaptelea mandat, absolvent de Drept la distanţă şi omul care cerea, la începutul anilor 90, ca Regele Mihai să fie declarat persona non grata pe teritoriul României.

Are 62 de ani şi pe ultimii 27 i-a petrecut în Parlamentul României. Social-democrat la origini, Nicolicea a plecat în 2009 la UNPR, partid fondat de un alt fost membru PSD, Gabriel Oprea. S-a întors la PSD trei ani mai târziu.

De profesie inginer, Eugen Nicolicea termină a doua facultate, Dreptul, la Spiru Haret, forma de Învăţământ la Distanţă, la vârsta de peste 50 de ani. O chestiune sensibilă pentru parlamentar, supărat atunci când presa a scris că a făcut a doua facultate la distanţă şi că ar fi rămas repetent în anii 70, la Facultatea de Automatizări.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.