Parteneriatul cu SUA este esențial pentru siguranța românilor. Dar pe Iohannis nu-l interesează decât o fotografie cu Trump, pe care s-o fluture în campanie!


Parteneriatul cu SUA este esențial pentru siguranța românilor. Dar pe Iohannis nu-l interesează decât o fotografie cu Trump, pe care s-o fluture în campanie!

1) În fața unei Rusii tot mai agresive, care înaintează pas cu pas, spre Vest, parteneriatul României cu SUA este crucial. Statele europene nu au nici capacitatea militară și nici voința politică să ne apere în fața Moscovei. Să nu uităm de aranjamentele Germaniei cu Rusia pentru furnizarea de gaze, aranjamente care ignoră problemele de securitate ale Poloniei, sau de momentul în care Franța a vrut să-i vândă lui Putin două fregate ultramoderne, burdușite cu tehnologie de vârf. Prezența trupelor militare americane la Câmpia Turzii,  Kogălniceanu și Deveselu inspiră teamă rușilor, o spun fără ezitare.

2) Presa care forțează o legătură între drama din Caracal și baza de la Deveselu face jocul Moscovei. Respect presa liberă, respect și încurajez investigațiile din mass-media, dar ceea ce am văzut până acum în unele publicații din România sunt doar speculații care încearcă să abată atenția de la principalul responsabil: PSD, care este asociat cu clanurile de interlopi și a depolitizat și deprofesionalizat Poliția.

3) Tăcerea președintelui CSAT, Klaus Iohannis, în timp ce presa coruptă și subordonată PSD-ului sabotează intenționat parteneriatul cu SUA, este dezamăgitoare. Este cu atât mai tristă această atitudine cu cât ea vine cu doar câteva zile înainte de vizita sa la Casa Albă. Mă bucur că președintele SUA, Donald Trump, îl primește la Casa Albă pe șeful statului român, dar domnul Iohannis se duce acolo doar pentru câteva fotografii electorale, nu pentru a consolida relația cu Statele Unite. De altfel, toată arhitectura de securitate România-SUA a fost construită de Traian Băsescu, în timp ce Iohannis nu a mișcat un deget.

4) Domnul Iohannis crede că vizita la Casa Albă îl va ajuta electoral. Îi amintesc că și Adrian Năstase s-a întâlnit, în 2004, cu președintele George Bush, după care a pierdut cu brio alegerile. Nu există nici o legătură între politicianul Trump – un adevărat lider de dreapta, activ, ferm, bătăios - și oportunistul Iohannis, mereu cu gândul la vacanță.

Vizita la Casa Albă a unui președinte a României era o excelentă ocazie să dezvoltăm parteneriatul strategic cu SUA. Din declarațiile blege făcute până acum de domnul Iohannis, realizez că domnia-sa nu vrea decât niște fotografii cu Donald Trump, sperând că ele îi vor aduce încă cinci ani de vacanță la Cotroceni.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.