Ioana Constantin radiografiază România pesedizată: "Țara lui ”habar nu am”! Un fel de RADET care urmează să sară în aer"


Ioana Constantin radiografiază România pesedizată: "Țara lui ”habar nu am”! Un fel de RADET care urmează să sară în aer"

Secretarul adjunct al PMP, Ioana Constantin, face o radiografie trașantă a României pesedizate, țara noastră devenind "un fel de RADET care urmează să sară în aer" din cauza lipsei investițiilor. 

Astfel, Ioana Constantin invocă episodul în care o fată de 18 ani din Vrancea a sunat la 112 pentru a cere ajutor și a întrebat cam cât trebuie să aștepte pentru ca un echipaj de Poliție să sosească, iar operatoarea i-a răspuns "habar nu am". Pe cale de consecință, așa cum Ioana Constantin reflectă, România este în prezent țara lui ”habar nu am”.

Totodată, Ioana Constantin atrage atenția că vina aparține PSD care duce toate fondurile "în cheltuieli curente, în pomeni electorale și în buzunarul firmelor de partid" și propune o listă de priorități către care trebuie canalizați banii ce provin din taxele și impozitele românilor pentru ca situația să fie redresată.

CITIȚI ȘI: Anchetă în Vrancea: o fată de 18 ani a sunat la 112 cerând ajutor, iar operatoarea, cu o atitudine impardonabilă, i-ar fi transmis că nu există niciun echipaj de Poliție disponibil

Redăm comunicatul Ioanei Constantin:

"Țara lui ”habar nu am” (când vom da bani pentru investiții) sau cum România a devenit un fel de RADET care urmează să sară în aer

Lipsa investițiilor în sănătate, educație, infrastructură, în sistemul de siguranță națională și în resursa umană a atins faza finală. Operatoarea de la 112 care i-a spus unei tinere din Vrancea ”habar nu am” când va ajunge un echipaj de poliție, motivând că nu au echipaje suficiente, a cuprins în 3 cuvinte realitatea brutală din poliție, sănătate și din instituțiile din România. La fel cum face și hotărârea judecătorească prin care Casa de Sănătate trebuie să plătească spitalizarea unui pacient la privat pentru că mai multe spitale au refuzat internarea pe motiv că nu există paturi.

Când duci toți banii în cheltuieli curente, în pomeni electorale și în buzunarul firmelor de partid, când trăiești pe datorie și rezolvi totul numai din pix și prin cârpeli, ajungi la punctul în care sisteme întregi colapsează.

Banii românilor din taxe și impozite, banii europeni (tot din taxe și impozite), banii împrumutați (și plătiți la dobânzi halucinante tot din taxe și impozite) trebuie să meargă prioritar către infrastructură rutieră de calitate, infrastructură feroviară modernă, spitale regionale și locale moderne și dotate corespunzător, educație bine finanțată – infrastructură școlară modernă, programe de instruire a personalului din instituțiile publice, îmbunătățirea serviciilor 112, siguranță națională finanțarea și dotarea corespunzătoare a Poliției Române, înzestrarea Armatei Române, cercetare reală, nu din pix. În paralel, e nevoie de transparență, depolitizare profundă până în ultimul birou din orice instituție publică, concursuri corecte în întreaga administrație publică.

România are nevoie de investiții, nu de pomeni electorale care costă, de fapt, cât o vacanță în locații exclusivite!", transmite Ioana Constantin.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.