Verdictul unui sociolog cunoscut: rebutul politic Tăriceanu e la FINALUL carierei de TRĂDĂTOR venal. Dispariția unui breloc al PSD


Verdictul unui sociolog cunoscut: rebutul politic Tăriceanu e la FINALUL carierei de TRĂDĂTOR venal. Dispariția unui breloc al PSD

După trei decenii în care a păcălit pe toată lumea și și-a trădat toți ”partenerii”, devenind, finalmente, doar un breloc guraliv atârnat la cingătoarea PSD, rebutul politic Călin Popescu-Tăriceanu se va evapora definitiv de pe orice radar politic, ieșind de pe scenă ridicol și umilit, avertizează scriitorul și sociologul Sebastian Lăzăroiu, pe Facebook, analizând, punctual, disperatul joc la n capete pus în practică de versatilul șef al ALDE, zile acestea.

Podul.ro vă prezintă analiza lui Sebastian Lăzăroiu.

”Ieri karma a început să-i zâmbească ironic lui Tăriceanu. Jocul lui duplicitar se apropie de sfârșit, după 30 de ani în care a păcălit pe toată lumea, un șir de trădări și ipocrizii lung cât tranziția.

Ultima lui mișcare, cea cu ieșirea de la guvernare și cu șantajul la PSD, nu doar că-l șterge de pe radarul politicii, dar îl scoate din scenă ridicol și umilit.

Așadar, Tăriceanu a incercat o schemă <complexă>. Amenință cu spargerea majorității în speranța că pesediștii își vor rupe papucii în campania de prezidențiale să-i strângă lui voturi. Ca să facă amenințarea credibilă, se întâlnește cu Ponta și anunță o alianță politică cu Pro România. Asta se presupune că ar fi dat o speranță parlamentarilor ALDE, oaste de strânsură, că își pot menține mandatul într-o viitoare legislatură, chiar dacă ies cu un an înainte de la guvernare. Pentru că, nu-i așa?, dacă tot nu mai existăm după 2020, de ce să nu mai stăm un an în măcelărie?

Viorica nu s-a intimidat. I-a propus lui Ponta să-l bage la guvernare în locul ALDE și bonus oastea de strânsură a lui Tăriceanu (<vegetarienii> cum îi numește el). Poate că jocul i-ar fi reușit șefului ALDE dacă nu ieșea ieri Daniel Constantin (numărul doi în ProRomânia) care l-a tamponat tandru pe Tăriceanu, numindu-l <rebut politic>. Pe micuțul Daniel, Tăriceanu îl executase sumar acum câțiva ani. Și Tudose (Pro România) și-a arătat colții cu ceva vreme în urmă. Pe Tudose, Tăriceanu l-a văzut sub bocancii lui Dragnea, cu doi ani înainte, și a întors capul indiferent.

Colac peste pupăză, ieri, la <negocierile> cu PSD, Viorica a absentat semnificativ. Atmosfera în ALDE e sumbră. Schema cu Pro România nu mai e credibilă după ce Daniel Constantin a lansat ghiuleaua. Ieșirea de la guvernare pare un moft al lui Tăriceanu, parlamentarii se pregătesc să facă ce știu ei mai bine, anume să sară în barca mai mare.

Campania de prezidențiale o să-l prindă pe Tăriceanu singurel, cu cei 4% de la europarlamentare, și total decredibilizat în ochii susținătorilor și partenerilor. Ce-ți poți dori mai mult de la un sfârșit de carieră politică?”, explică Sebastian Lăzăroiu.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.