Congresul PSD anunță finalul


Congresul PSD anunță finalul

Azi PSD se întrunește într-un simulacru de congres – ceva care va seamăna leit cu o ședință județeană de partid din anii '80. Niște tovarăși se strîng laolaltă să susțină cu aplauze și vot candidatura suprarealistă a șefei lor, VVDăncilă, pentru Cotroceni.

Ce ambiție vană!!! Ce spectacol nereușit! La ce le-o fi trebuit pesediștilor mascarada asta? Ce trambalare, mașini, autobuze, hoteluri, trenuri, mese…. Alți bani, altă distracție! Șefei supreme ( o veni cu helicopterul!?) a început – se vede – să îi placă să fie gratulată, lingușită, să fie lăudată în discursuri ale adjuncților și pupincuriștilor domniei sale. Îi place, de cînd e șefă, să fie pupată în părțile dorsale și pe obrăjori. Altă rațiune nu găsesc pentru acest congres de butaforie. Este pierdere de vreme, atîta vreme cît această candidatură de vodevil nu este contestată de nimeni. VVDancilă simte nevoia să își dea curaj. Are nevoie de baie de mulțime, acum cînd intră în cursă și treaba devine seriosă. Nu mai poate da înapoi. Curaj găină că te tai! Între două shopping-uri, ședințe de cosmetică și coafor, trage un congres. Cea mai bună terapie împotriva disperării este să asculți o sală plină – mii de persoane – cum te aplaudă. Exact de ce are nevoie...

Rîzi tu rîzi, dar găina e moartă în coteț! Se vorbește de procente între 8-10% la 10 Noiembrie! Zice înfricoșată chiar VVDancila. Are sondajele interne, confidențiale, care spun adevărul. A văzut cifrele și știe ce-o așteaptă. Data de 11 noiembrie 2019 va fi sinistră pentru ea. Nu numai că nu va trece în turul doi, să-l înfrunte „bărbătește” pe Iohannis, dar va înregistra cel mai slab scor din istoria PSD. În fața acestui dezastru anunțat de pe acum, nimeni n-o poate ajuta și chiar dacă ar putea, nu vrea să o facă. PSD a încrucișat brațele și este gata să se predea.

Mulți din sală îl regretă pe Liviu Dragnea. El îi reprezenta mai exact. Era liderul corupților, șmecherilor, plagiatorilor, semianalfabeților, învîrtiților. Vremea cînd PSD era mare și tare s-a dus. Senzația de putere lipsește tuturor. Au aplaudat violențele jandarmilor din 10 august. Acela era adevăratul PSD, zic ei. Încercarea VVDăncilei de a pune mănuși de catifea este privită în PSD cu multă neîncredere și ca o uzurpare. Adevăratul spirit al PSD se află într-o celulă la Rahova. Dar e și o lecție aici. Puterea în PSD a fost concentrată strict în mîinile unui singur om. Decizia s-a aflat într-un singur cap. Odată scos din joc acest cap, PSD a început să se zbată fără sens, să facă mișcări haotice. Partidul a fost anihilat dintr-o singură lovitură.

VV Dăncilă&Compania vor da azi un spectacol derizoriu și grotesc. Va fi o fugă înainte. Se va încerca mobilizarea partidului. Se va face respirație artificială unui mort. Sau măcar a unor părți din cadavru. Cadrele, baronimea – toți – simt o lehamite, nu vor să tragă la rame. Știu bine în filiale că VVDăncilă este o carte perdantă.

Cum a zis chiar ea – „ultima carte”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.