LOVITURĂ pentru Tăriceanu: iese de la guvernare, dar Ponta și Pro România NU vor face alianță cu ALDE. MOTIVELE


LOVITURĂ pentru Tăriceanu: iese de la guvernare, dar Ponta și Pro România NU vor face alianță cu ALDE. MOTIVELE

Scriitorul și sociologul Sebastian Lăzăroiu explică, pe Facebook, de ce Victor Ponta și Pro România nu vor parafa o alianță oficială cu Tăriceanu și ALDE, în pofida mult trâmbițatei ieșiri de la guvernare a acestei grupări și în ciuda regizării candidaturii fostului europarlamentar Mircea Diaconu.

”Acum, Tăriceanu deja și-a luat plasă cu tot cu partidulețul lui. Nu există o alianță politică între ALDE și ProRomânia. Diferența față de alianța electorală e ca între mariaj și logodnă. Ea ar putea veni, zice-se, după prezidențiale. Dar, după prezidențiale, se va întâmpla următorul <miracol>. Dacă Diaconu obține sub 6,7% (foarte foarte probabil), pentru Ponta e un dezastru, pentru că ar însemna să se alieze cu un ALDE de 0% sau chiar cu scor negativ.

Evident, Ponta va refuza alianța politică și ALDE, ieșit de la guvernare, rămâne cu nimic. Parlamentarii, înnebuniți de perspectiva foametei vor bate la toate ușile (PSD, PNL, ProRomânia etc.)”, scrie Sebastian Lăzăroiu.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.