EXCLUSIV: Dan Barna susține că habar nu are dacă este membru al grupului parlamentar de prietenie cu Venezuela comunistă! Regimul criminal de la Caracas


  • ACP
  • Aug 27, 2019 13:27
  • 2267
EXCLUSIV: Dan Barna susține că habar nu are dacă este membru al grupului parlamentar de prietenie cu Venezuela comunistă! Regimul criminal de la Caracas

Venezuela ultimilor ani a câștigat atenția întregii lumi prin criza de dimensiuni inimaginabile în care a fost târâtă de comuniștii care au luat-o ostatică.

Paradisul cu cele mai frumoase fete și cu cele mai mari rezerve mondiale de petrol, cu rezerve mari de aur, unde cândva a fost înregistrat cel mai bun nivel de trai din America latină, a fost transformată într-o Coree de Nord cu climă caldă – lipsește mâncarea, lipsesc medicamentele, lipsește curentul electric, lipsește benzina, salariile oamenilor nu mai valorează nimic, arestările abuzive sunt o obișnuință, iar o mulțime de nevinovați au fost și sunt uciși de serviciile secrete și de infractorii care sunt în slujba regimului criminal de la Caracas.

Exodul milioanelor de oameni către țările din jur, prin munți, prin junglă, în regiuni periculoase pentru ei, doar ca să scape din țara transformată în lagăr de comuniști, e cel mai mare care a fost înregistrat în timp de pace în ultimele sute de ani. Dar chiar și în aceste condiții, încă se mai găsesc entități politice europene ori de aiurea care să susțină regimul criminal de la Caracas, absolut toate fiind din spectrul stângii radicale.

La Camera Deputaților din Parlamentul Romaniei există un grup parlamentar de prietenie cu Venezuela – este o aberație grupul acesta, firește, dar avem și grup parlamentar de prietenie cu Iran, ori Cuba.

Simbolistica acestor grupuri e absolut nefericită – parlamentarii români oferă un spor de legitimitate chiar și involuntar, prin prezența lor, regimurilor criminale din aceste țări, care contorizează și folosesc orice confirmare a lor din străinătate.

Cei care au apucat anii lui Ceaușescu țin minte cum își susținea regimul comunist propaganda prin orice legătură externă, care ar fi arătat cât de respectat e în afara țării.

Potrivit site-ului Camerei Deputaților, prezidențiabilul USR-Plus – Dan Barna – este membru al grupului parlamentar de prietenie cu Venezuela. Vă amintim că Barna a susținut, printr-o declarație nefericită și controversată, apropierea României de Rusia și de China, chiar în timp ce președintele Klaus Iohannis se întâlnea cu Donald Trump. Dacă în ceea ce privește declarația despre Rusia și China, Dan Barna a revenit, nemaisusținând apropierea României de acestea, în privința apartenenței sale la acest grup parlamentar de prietenie, lucrurile stau diferit.

Întrebat de Podul.ro, aseară, după mitingul de la Constanța, cum comentează prezența sa în grupul amintit, Dan Barna a avut de spus doar ca acesta nu a desfășurat nici un eveniment, nici o activitate, nici o deplasare până acum și că nu știe cum a ajuns membru în acel grup.

”În Parlament suntem împărțiți pe mai multe grupuri și nu știu exact dacă sunt în grupul de prietenie cu Venezuela. N-a existat nici măcar vreun eveniment sau altceva… Deci s-ar putea să apar acolo, pe listă, nu mai știu, în 2017 când am început… dar n-a avut nici o activitate, sau o formalitate. Habar n-am. Recunosc, nu știu dacă sunt membru, dar sunt membru în vreo 5-6 grupuri. Nu mai știu”, a declarat Dan Barna.

Ascultați audio în exclusivitate în cele ce urmează:



Așadar, cel care vrea să devină președintele țării spune clar că nu știe prea bine din ce grupuri politice face parte, iar dacă e membru în vreunul deloc frecventabil politic, dânsul nu e tocmai deranjat.

De asemenea, Dan Barna nu înțelege că grupul nu trebuie să aibă neaparat activitate, că simpla lui existență produce beneficii propagandistice regimului criminal de la Caracas și îi poziționează într-un anumit fel pe parlamentarii care îi sunt membri. Asta în cea mai bună dintre situațiile posibile. Pentru că dacă știe ce înseamnă prezența sa în acel grup și totuși îi este membru, lucrurile stau mult, mult mai grav.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.