Cristian Ghinea face o paralelă între Carol al II-lea și pesediști privind felul în care se agață de putere: "Ăștia distrug fără niciun program!"


Cristian Ghinea face o paralelă între Carol al II-lea și pesediști privind felul în care se agață de putere: "Ăștia distrug fără niciun program!"

Europarlamentarul USR Cristian Ghinea a criticat jocurile pe care Viorica și PSD le fac pentru a evita vizita în Parlament în vederea unui vot de încredere acordat Executivului Dăncilă. 

CITIȚI ȘI: Ping-pong cu guvernarea. Viorica încearcă să fugă de Parlament furându-i lui Tăriceanu 3 parlamentari pentru a-i face miniștri, dar 4% vrea să o blocheze

Amintim că Viorica negociază cu mai mulți membri ai ALDE, printre care 3 parlamentari, pentru a-i numi miniștri, astfel încât configurația politică a Guvernului să nu se mai schimbe, iar premierul să evite în consecință prezența în Parlament.

În acest context, Cristian Ghinea a transmis că regele "Carol al II-lea mai extrăgea membri din partide și îi punea în guverne, dar el avea un program explicit de distrugere a democrației parlamentare", dar pesediștii "distrug fără niciun program, doar să mai stea un pic la guvernare".

Redăm mesajul eurodeputatului Cristian Ghinea:

"Știți bine ce părere am despre Tăriceanu - a organizat un partid tomberon unde a atras traseiști de peste tot. Am reușit să îl scoatem din familia liberală europeană și a spus niște ticăloșii incredibile despre mine.

Astea fiind spuse, citesc în presă că Viorica Dăncilă ar trimite la Cotroceni trei nume de miniștri care sunt membri ai partidului lui Tăriceanu pentru a fi numiți miniștri. În interpretarea juriștilor PSD (pare că Nicolicea a fost băgat înapoi în priză) asta ar însemna că nu se schimbă componența politică a guvernului. Cum ar veni, ALDE e parte din guvern pentru că niște membri ALDE sunt miniștri, chiar dacă partidul a decis că nu mai participă la guvernare. Pe logica asta, PSD își poate băga un membru prin orice partid, oamenii votează cu acel partid și PSD îl face pe respectivul ministru și e mereu la guvernare.

PSD reinventează democrația parlamentară. (...) Traseismul politic parlamentar în România a început ca o tragedie și acum atinge nivelul de farsă absurdă.

Carol al II-lea mai extrăgea membri din partide și îi punea în guverne, dar el avea un program explicit de distrugere a democrației parlamentare și de instaurare a dictaturii regale.

Ăștia distrug fără niciun program, doar să mai stea un pic la guvernare", a precizat europarlamentarul USR. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.