Viorica Dăncilă confirmă că îi e frică de votul din Parlament. Premierul a nominalizat trei miniștri de la ALDE


Viorica Dăncilă confirmă că îi e frică de votul din Parlament. Premierul a nominalizat trei miniștri de la ALDE

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat că îi trimite președintelui Klaus Iohannis șase noi propuneri de miniștri pentru posturile rămase vacante după ieșirea ALDE de la guvernare. De subliniat că trei dintre propuneri sunt de la ALDE. 

CITIȚI ȘI: Ping-pong cu guvernarea. Viorica încearcă să fugă de Parlament furându-i lui Tăriceanu 3 parlamentari pentru a-i face miniștri, dar 4% vrea să o blocheze

"Am decis să nominalizez reprezentanți ai ALDE pentru portofoliile rămase vacante. Am toată aprecierea pentru membrii ALDE care au decis să respecte votul din 2016 și programul de guvernare asumat împreună.

Am decis ca la Mediu și vicepremier să o propun pe Grațiela Gavrilescu. La Energie îl propun pe Ion Cupă, iar pentru Relația cu Parlamentul îl propun pe Alexandru Băișanu.

Pentru că pe 12 septembrie expiră interimatul la MAI, pe 18 septembrie expiră interimatul la Educație, iar funcția pentru vicepremier pe probleme economice e vacantă fac următoarele propuneri: MAI - Dan Chirilă, Educație - Camelia Gavrilă, Vicepremier - Dan Matei”, a declarat Viorica Dăncilă.

Viorica Dăncilă propune cei trei miniștri de la ALDE pentru a evita vizita în Parlament pentru votul de încredere. Amintim că Tăriceanu s-a retras cu partidul său de la guvernare, iar Dăncilă este obligată constituțional să se prezinte pentru a primi un vot de sustinere din partea parlamentarilor, întrucât s-a schimbat configurația politică a Executivului. Însă, Viorica încearcă să evite prezența în Parlament prin tot felul de tertipuri, căci PSD nu are o majoritate parlamentară care să asigure aprobarea restructurării guvernamentale. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.