Propunerea Vioricăi de ministru de Interne, pensionar de la 39 de ani. Câte zeci de mii de lei a încasat din pensii în 2018


Propunerea Vioricăi de ministru de Interne, pensionar de la 39 de ani. Câte zeci de mii de lei a încasat din pensii în 2018

Viorica Dăncilă a făcut o nouă propunere pentru funcția de ministru de Interne în persoana lui Daniel-Dumitru Chirilă în contextul în care interimatul lui Fifor la șefia MAI expiră în curând. 

Dumitru Chirilă s-a pensionat de la 39 de ani și a avut în 2018 o pensie de 91.200 de lei, adică 7.500 de lei pe lună. În prezent Daniel-Dumitru Chirilă are vârsta de 41 de ani și este secretar de stat la MAI, numit chiar de Viorica Dăncilă în urmă cu o lună. Așadar, Chirilă beneficiază în prezent de pensia de cel puțin 7.500 de lei pe lună, căci este posibil să fie mai mare față de cea din 2018, dar și de salariul de secretar de stat. 

Chirilă a lucrat în ultimii doi ani în mediul privat, dar anterior a fost șef Birou - Biroul de Combaterea Macrocriminalității Economico - Financiare, Spălării Banilor și a Infracțiunilor din Piața de Capital, a lucrat și la DGIPI, fosta Doi și-un sfert.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.