Ce frumos se sfâșie între ei! Meleșcanu îl execută ca la Securitate pe „dragă Călin”


Ce frumos se sfâșie între ei! Meleșcanu îl execută ca la Securitate pe „dragă Călin”

Noul președinte al Senatului, Teodor Meleșcanu, îi scrie batjocoritor pe Facebook, într-o postare care devoalează pegra din interiorul acestor partide antijustiție, colegului său de partid Călin Popescu Tăriceanu, care a anunțat excluderea sa din ALDE, reamintindu-i maniera în care a fost ales, la rândul său, în fruntea Camerei superioare a Parlamentului.

Redăm mai jos integral postarea lui Meleșcanu: ”Cu multă îngrijorare mă uit la declarațiile publice ale colegului meu de partid domnul Tăriceanu, care îmi reproșează că am fost ales de colegii mei senatori la propunerea PSD.  Domnia sa a uitat că a fost ales de două ori în funcția de președinte al Senatului României propus și susținut de PSD! Atunci a declarat că va promova valorile, drepturile și libertățile individuale. Azi, dorește ilegal și neconstituțional să sancționeze un ales al poporului, să candideze la o funcție în Senatul României?
Dragă Călin, nu știu ce să cred? Ți-ai schimbat valorile sau ai uitat cum ai fost ales și ce ai declarat? Dacă domnul Tăriceanu atât a învățat despre democrație, parlamentarism și libertatea individuală în ultimii 30 de ani atunci e mai bine că nu mai e la conducerea forului suprem al democrației românești”.

P.S.1: Două întrebări aș avea la ține dragă Călin: care este proiectul ALDE? (spune câteva cuvinte despre acesta poporului și membrilor ALDE care te-au ales) P.S.2: În cazul în care acest proiect ar există și membrii ALDE n-ar fi de acord, vei da afară partidul din partid?”.

Teodor Meleșcanu a fost ales, marți, în funcția de președinte al Senatului. Fostul ministru de Externe a fost propus pentru poziție de PSD. Grațiela Gavrilescu, Alexandru Băișanu și Ion Cupă au fost propuși în funcții de miniștri de premierul Viorica Dăncilă.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că Delegația Permanentă a ALDE se va întruni, luni, pentru a formaliza deciziile de excludere a membrilor ALDE care au acceptat să fie propuși în Guvern de către premierul Viorica Dăncilă. Pe lista celor care trebuie excluși din partid se numără și Teodor Meleșcanu.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.