Klaus Iohannis salută victoria obținută de Kovesi: "Voi continua să sprijin români integri, competenți și profesioniști în funcții de conducere la nivelul instituțiilor Uniunii Europene"


Klaus Iohannis salută victoria obținută de Kovesi: "Voi continua să sprijin români integri, competenți și profesioniști în funcții de conducere la nivelul instituțiilor Uniunii Europene"

Președintele României Klaus Iohannis a transmis un mesaj privitor la victoria obținută de Laura Codruța Kovesi în urma votului din Consiliul UE pentru accederea în funcția de procuror-șef al Parchetului European. Amintim că Laura Codruța Kovesi a obținut 17 voturi din cele 22 exprimate. 

Concret, Klaus Iohannis a atras atenția că rezultatul de astăzi reprezintă o victorie pentru România, mai ales în condițiile în care guvernarea PSD a făcut toate eforturile să o blocheze pe Kovesi. Totodată, președintele României a subliniat că va continua să sprijine "români integri, competenți și profesioniști în funcții de conducere la nivelul instituțiilor Uniunii Europene".

Redăm declarația președintelui Klaus Iohannis:

"Salut votul acordat astăzi în reuniunea Comitetului Reprezentanților Permanenți ai guvernelor statelor membre pe lângă Uniunea Europeană (COREPER), prin care s-a exprimat un sprijin larg în favoarea candidaturii doamnei Laura Codruța Kövesi pentru poziția de procuror șef al Parchetului European.

Mă bucur că votul acordat de statele membre ale Uniunii Europene a fost unul substanțial, fapt care confirmă aprecierea pentru pregătirea, experiența și competența doamnei Kövesi.

Rezultatul de astăzi reprezintă o victorie importantă pentru România, cu atât mai mult cu cât a fost obținut în pofida faptului că Guvernul PSD a încercat permanent să blocheze candidatura unui profesionist, recunoscut pentru lupta sa împotriva corupției și în apărarea statului de drept.

Așa cum am acționat în acest caz, voi continua să sprijin români integri, competenți și profesioniști în funcții de conducere la nivelul instituțiilor Uniunii Europene".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.