Nicolicea, o nouă declarație iresponsabilă: „Parlamentarii sunt mai importanți decât procurorii”


Nicolicea, o nouă declarație iresponsabilă: „Parlamentarii sunt mai importanți decât procurorii”

Pesedistul Eugen Nicolicea, fost președinte al Comisiei Juridice din Camera Deputaților cunoscut pentru declarațiile sale controversate, a avut o nouă ieșire caracteristică. Concret, acesta a susținut joi, în mod halucinant, că parlamentarii sunt mult mai importanți decât procurorii în înfăptuirea actului de justiție.

Nicolicea, a cărui diplomă în Drept nu a văzut-o nimeni, a fost întrebat în cadrul unui interviu la Digi24 de ce Parlamentul nu le-a permis judecătorilor să stabilească dacă Rovana Plumb este sau nu vinovată în Dosarul Belina.

Nicolicea a răspuns: „Nu poți să spui că un procuror este mai important decât reprezentantul poporului român”.

În acest context, el a insistat că votul prin care Coaliția PSD-ALDE a respins solicitarea DNA de ridicare a imunității parlamentare a Rovanei Plumb face parte din „atribuțiile Parlamentului, care sunt prevăzute în Constituție”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.