Dacian Cioloș dă de pământ cu vizita Vioricăi Dăncilă în SUA: Se joacă periculos cu credibilitatea României!


Dacian Cioloș dă de pământ cu vizita Vioricăi Dăncilă în SUA: Se joacă periculos cu credibilitatea României!

Dacian Cioloș, a lansat un atac puternic la adresa Vioricăi Dăncilă, afirmând că aceasta „se joaca periculos cu credibilitatea României”.

„Șefa PSD nu a fost invitată în SUA în calitatea sa de prim-ministru, ci și-a făcut de drum ca persoană privată. Mai concret, a decis să plece în America în campanie electorală. Și, ca să își justifice lipsa nemotivată de la serviciu, i-a pus pe cei din echipa sa să-i caute o explicație care să dea bine în ochii contribuabilului român”, arată Dacian Cioloș.

„Doamna candidat la președinție Viorica Dăncilă face o vizită în SUA. O vizită privată, de campanie, căreia echipa de consilieri a prim-ministrului se străduiește din răsputeri să îi dea un caracter cât de cât oficial. Ce știm până acum știm din presă, nu există o agendă a vizitei asumată de Guvern și comunicată ca atare. Citim o știre ici, cum că prim-ministrul României s-a văzut cu primarul orașului Jersey, alta colo, cum că a asistat la semnarea unui acord de împrumut între România și Banca Mondiala (de semnat, l-a semnat ministrul Teodorovici). Iar știrile despre întâlnirile Vioricăi Dăncilă apar pe parcurs, în funcție de ce mai reușesc să-i aranjeze pe ultima sută de metri consilierii.

Înainte de traversarea Atlanticului, am aflat - evident, tot din presă - că scopul vizitei prim-ministrului în SUA ar fi fost întâlnirea cu oameni de afaceri din Statele Unite, organizată de Camera de Comerț Româno-Americană. Ceva în genul întâlnirii organizate de Comitetul Americano-Israelian pentru Politici Publice, pe care aceeași neobosită excursionistă peste Ocean a avut-o în luna martie 2019. Reamintesc opiniei publice că, atunci, prim-ministrul Dăncilă a promis că va muta ambasada României de la Tel Aviv la Ierusalim, stârnind supărarea mai multor țări arabe, dar și pe a Israelului, pentru că a făcut promisiuni false.

Revenind la vizita de acum, site-urile de știri ne spun, pe surse de această dată, că Viorica Dăncilă va avea și o întâlnire cu vicepreședintele SUA, Mike Pence. Întâlnirea cu vicepreședintele Pence este o chestiune extrem de importantă și este ciudat să o aflăm pe surse și nu oficial. Dar aceasta este o consecință a caracterului vizitei doamnei Dăncilă în America. Șefa PSD nu a fost invitată în SUA în calitatea sa de prim-ministru, ci și-a făcut de drum ca persoană privată. Mai concret, a decis să plece în America în campanie electorală. Și, ca să își justifice lipsa nemotivată de la serviciu, i-a pus pe cei din echipa sa să-i caute o explicație care sa dea bine în ochii contribuabilului român.

Însă ceea ce mi se pare cel mai grav e că doamna Dăncilă nu înțelege că, atâta timp cât este prim-ministru în funcție, chiar dacă unul care guvernează catastrofal, nu poate avea vizite electorale în străinătate fără să angajeze și Guvernul României. Toate declarațiile pe care le face pe acolo pe unde umblă sunt înregistrate ca poziții ale prim-ministrului țării noastre. Iar declarațiile ei din SUA din luna martie ne-au arătat că Viorica Dăncilă se joacă periculos cu credibilitatea României”, a scris Ciolos pe Facebook.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.