Bilanțul vizitei Vioricăi în SUA: Premierul, umilit din toate părțile, inclusiv de un ministru


Bilanțul vizitei Vioricăi în SUA: Premierul, umilit din toate părțile, inclusiv de un ministru

Vizita Vioricăi Dăncilă în SUA este o rușine atât pentru ea, cât și pentru România. Facem o trecere în revistă a momentelor jenante ale vizitei Vioricăi Dăncilă în SUA. În primul rând, vizita Vioricăi a debutat cu o modestă întâlnire cu primarul orașului Jersey. Ulterior, Viorica a vrut să țină un discurs alături de președintele Franței, de premierul Indiei, al Australiei, al Noii Zeelande și de Regele Abdullah al Iordaniei la întrunirea intitulată “Dialogul liderilor pe tema răspunsurilor strategice la narațiunile teroriste și violent extremiste”, dar, atenție, a fost refuzată

Iar ziua de miercuri a fost una de coșmar pentru premierul Viorica Dăncilă. Amintim că PSD s-a lăudat necontenit zilele acestea că Viorica Dăncilă se va întâlni în cursul zilei de miercuri cu vicepreședintele SUA Mike Pence. Numai că pe agenda vicepreședintelui SUA Mike Pence nu a figurat nicio întâlnire cu premierul Dăncilă. Miercuri s-au confirmat așteptările multora: întâlnirea dintre Dănciă și Mike Pence nu a mai avut loc. Mike Pence a precizat că are un program mult prea încărcat și nu se poate prezenta la întâlnirea cu Viorica Dăncilă pe care oricum nu o confirmase.

Mai mult, Viorica Dăncilă s-a întâlnit cu Secretarul SUA pentru Energie, Rick Perry care, probabil rușinat, nu a făcut public în scris faptul că a avut o întrevedere cu premierul României, ci doar cu ministrul de Externe Ramona Mănescu, așa cum puteți vedea în imaginea alăturată. De subliniat că în una din imaginile publicate de Rick Perry apare și Viorica Dăncilă, dar acesta a menționat-o doar pe Ramona Mănescu. 

”Ambasadorul SUA în UE Sondland și cu mine am avut o întâlnire productivă bilaterală cu minsitrul român al Afacerilor Externe Ramona Mănescu pe tema diversificării mixului energetic al României, dezvoltării energiei nucleare civile și creșterii securității energetice în regiune”, a scris Perry pe Twitter.

Totodată, stiripesurse (citiți complet AICI) a informat miercuri că Ramona Mănescu a evitat pe cât de mult posibil aparițiile alături de Viorica Dăncilă, ministrul de Externe participând împreună cu președintele Klaus Iohannis la mai multe întâlniri. De asemenea, așa cum veți vedea în următorul video de la 32:50, Ramona Mănescu a aplaudat fără menajamente discursul președintelui Klaus Iohannis de la adunarea Generală a ONU:



Nemaisuportând umilința, conform Digi24, Viorica Dăncilă dorește să se întoarcă cât mai repede din SUA, deși în mod normal urma să revină în România în cursul zilei de duminică.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.