Minciunile din PSD ies la iveală. Condamnatul penal, Vâlcov continuă să meargă la Palatul Victoria, deși a demisionat


Minciunile din PSD ies la iveală. Condamnatul penal, Vâlcov continuă să meargă la Palatul Victoria, deși a demisionat

Pesedistul Darius Vâlcov, urmărit penal de DIICOT și unul dintre principalii responsabili pentru dezastrul actual din economie, nu a dispărut de tot din Guvern și din viața de partid, în ciuda faptului că pe data de 3 iunie 2019 acesta și-a dat în mod oficial demisia din funcția de consilier al premierului Viorica Dăncilă pe probleme economice.

Plecarea lui Vâlcov s-a făcut în contextul condamării la închisoare a fostului lider PSD, Liviu Dragnea, și a fost prezentată ca un gest de eliminare a oamenilor apropiați de acesta, mișcarea fiind dublată de înlăturarea Ancăi Alexandrescu, consilier pe probleme de comunicare al premierului.

Totuși, dispariția fostului strateg pe teme economice nu este însă una totală, așa cum a fost prezentată de PSD sau de cei din Guvern. Surse guvernamentale, dar și din partid, au declarat pentru Europa Liberă că, în această vară, Darius Vâlcov a putut să fie văzut în continuare în Palatul Victoria, dar și în sediul PSD din Băneasa.

„L-am văzut pe Vâlcov de mai multe ori în sediul din Ion Ionescu de la Brad”, a confirmat un lider PSD pentru Europa Liberă.

Totodată, potrivit sursei citate, fostul birou al lui Darius Vâlcov din Guvern a fost preluat de vicepremierul Mihai Fifor, actualul secretar general al PSD.

Chiar dacă rolul său nu mai este atât de puternic ca în perioada lui Liviu Dragnea, Darius Vâlcov rămâne în continuare un personaj influent atunci când vine vorba de politicile economice ale PSD. Rămâne de văzut ce vor decide judecătorii pe data de 15 octombrie în procesul lui Vâlcov, acesta fiind condamnat la opt ani de închisoare în primă instanță în februarie 2018.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.