Oreste scoate la iveală felul murdar prin care Dăncilă încearcă să rămână la guvernare. Cu ce sume enorme de bani aruncă premierul pentru a sabota moțiunea de cenzură


Oreste scoate la iveală felul murdar prin care Dăncilă încearcă să rămână la guvernare. Cu ce sume enorme de bani aruncă premierul pentru a sabota moțiunea de cenzură

Jurnalistul Oreste Teodorescu a analizat în cadrul emisiunii Dosar de Politician soarta moțiunii de cenzură ce are ca scop dărâmarea guvernului Dăncilă.

Astfel, analistul politic a atras atenția că există două mari obstacole în calea succesului moțiunii: în primul rând natura umană a celor din clasa politică, existând riscul ca unii semnatari ai moțiunii să se sucească în ultimele momente, iar în al doilea rând faptul că Viorica Dăncilă, potrivit surselor jurnalistului Oreste Teodorescu, este disperată și ofertează semnatarii moțiunii cu sume de peste 100 de mii de euro pentru a-i determina să-i susțină Executivul.

Redăm analiza jurnalistului Oreste Teodorescu:

"Am o temere. Cunosc foarte bine natura umană a celor din clasa politică. Aceasta este fundamental coruptă și greșită. Subliniez că e o diferență foarte mică între a trece sau a nu trece moțiunea. Este vorba de doar patru voturi. Adică, există clar o portiță de manevră și în interiorul UDMR care a anunțat că udremeriștii nu vor vota la vedere din principiu. Nu am foarte mare încredere în chiar toți cei de la Pro România că sunt foarte consecvenți cu ceea ce declară pentru că însuși liderul suprem Victor Ponta azi declară ceva, peste cinci minute altceva, iar poimâine se răsucește. Deci temerea mea este legată de natura umană. În mod normal, am înțeles pe surse că domnul Tudose va da o lovitură și mai puternică doamnei Dăncilă, iar astfel încă doi deputați din PSD, prieteni cu domnul Tudose, vor vota moțiunea de cenzură. Dacă se adeverește zvonul, sunt șase pesediști care vor vota moțiunea de cenzură. 

Temerea mea este legată și de disperarea grupului Dăncilă și de banii foarte mulți cu care sunt dispuși să arunce la bătaie. Mercurialul doamnei Dăncilă îl sfidează și pe cel al domnului Dragnea. Vă spun că surse de-ale mele, care de-a lungul timpului au fost corecte și consecvente cu informația, mi-au zis că doamna Dăncilă a surprins într-un mod plăcut grupurile infracționale din PSD pentru că a sărit cu oferte de 100 de mii, de 150 de mii sau chiar de 250 de mii. 1 milion de euro pentru PSD-ul acesta disperat pentru a devia patru dintre semnatarii moțiunii și aceasta să pice e un mizilic. Sunt banii de țigări ai amantelor domnului Teodorovici", a precizat Oreste. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.