GRUPAJ FOTO: VILOAIELE președintelui-balamuc Cumpănașu! Sinistrul sinecurist a acumulat o avere faraonică prin contracte de statul


GRUPAJ FOTO: VILOAIELE președintelui-balamuc Cumpănașu! Sinistrul sinecurist a acumulat o avere faraonică prin contracte de statul

Jurnalistul de investigații Ovidiu Vanghelie dezvăluie, într-o anchetă investigatiimedia.ro, sordidele și ineditele dedesubturi ale averii faraonice acumulate de sinistrul candidat-balamuc Alexandru Cumpănașu, printr-o dubioasă activitate așa-zisă ongistică ce i-a adus pe tavă nenumărate contracte cu statul (în special, via PSD & generalul Izmene, Gabriel Oprea), dar și o droaie de alte privilegii, în pofida mediocrității sale evidente și a faptului că abia dacă se poate exprima într-o română aproximativă.

Podul.ro vă prezintă o serie de pasaje preluate din articolul amintit:

”A parazitat instituții importante ani la rând. A câștigat bani cu nemiluita din contracte cu statul, sume importante în schimbul unor contra-prestații uneori de-a dreptul penibile. S-a visat un fel de „societate civilă” pe persoană fizică, astfel că a construit, alături de alți câțiva apropiați, un morman de ONG-uri, federații și „coaliții” pe care tot el le controla. În ultimii cinci ani, legăturile sale cu lumea politică au devenit loc comun. A mers până acolo încât al său ONG-mamă, Asociația pentru Implementarea Democrației (AID), a primit statut de utilitate publică și un sediu direct într-o clădire a Ministerului de Interne. S-a bătut pe burtă cu „boșii” zilei, de la șefi ai serviciilor secrete până la premieri și miniștri. Pentru Gabriel Oprea, de pildă, el înseamnă societatea civilă. Atât, restul nu există.

După ce a ajuns la un grad absurd de notorietate urmare a ororilor de la Caracal, acum se visează șef de stat. Iar Centrul de Investigații Media se uită în trecutul său și contribuie, cu câteva date date noi, la completarea profilului său public”.

După ce evidențiază semnele de întrebare ridicate de un dubios împrumut de 300.000 de euro pe care Cumpănașu l-a luat de la un prieten, și, deși susține că l-a rambursat, l-a trecut la ”pasiv” în declarația de avere, Ovidiu Vanghelie publică o serie de fotografii și informații inedite privind cele două viloaie de pe aceeași stradă din Berceni în care locuiesc Cumpănașu cu noua sa consoartă, respectiv fosta nevastă a morbidului unchi.  

”În urma aventurii oengistice a lui Cumpănașu rămân totuși câteva lucruri importante. Pentru el.

De pildă casa în care acum locuiește, pe care a cumpărat-o undeva în anii 2014-2015, din relatările câtorva dintre vecini. Autorizația de construcție a imobilului a fost emisă de autoritatea locală pe numele unui anume Mihail Schpar, în 2009. 

Tot în acest imobil își are sediul și una dintre companiile sale, EDP Exclusive Consulting and Services SRL, înființată în 2017 și cu o cifră de afaceri anul trecut de aproape 100.000 de lei.

Un alt exemplu ar fi casa în care acum locuiește fosta sa parteneră, Mihaela Călin, aflată pe aceeași străduță de case din Berceni, la câteva minute cu mașina de stația de metrou Brâncoveanu. Aici este și sediul firmei ei, Strategist Policy and Consulting SRL”. 

Citiți întregul articol AICI.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.