România, calamitată de PSD: suntem deja cu aproape 22 miliarde de lei pe minus și dezastrul se tot adâncește


România, calamitată de PSD: suntem deja cu aproape 22 miliarde de lei pe minus și dezastrul se tot adâncește

Deputatul USR Claudiu Năsui, membru al Comisiei pentru buget, finanțe și bănci din cadrul Camerei Deputaților, scrie despre deficitul record înregistrat luna asta sub guvernarea PSD, care se împrumută din ce în ce mai scump pentru a putea susține toate cheltuielile bugetare. Partea dramatică a acestei realități pe care ne-o va lăsa moștenire mafia antijustiție e că vom plăti zeci de ani o datorie aberantă, nejustificată, acumulată de PSD doar pentru a-și putea „hrăni” generos electoratul bugetofag și clientela de partid.

Redăm mai jos postarea de pe Facebook a deputatului USR:

„O nouă lună, un nou deficit record: PSD ne afundă în datorii.

Cifrele execuției bugetare au ieșit și ne pun în fața unei realități foarte îngrijorătoare: avem un deficit de trei ori mai mare decât în August 2017. Suntem cu aproape 22 miliarde de lei pe minus.

Acesta este rezultatul unei economii bazate pe consum și explodate pe datorie. Nu a fost o lună anul acesta când cheltuielile cu salariile aparatului birocratic să nu fi crescut cu cel puțin 20% față de anul anterior.

Apoi, dobânzile pe care le plătim la împrumuturile care cel mai probabil acoperă fix acele măriri sunt în continuă creștere și ele. Nu mai este un secret că ne împrumutăm din ce în ce mai scump și din ce în ce mai mult.

Guvernarea actuală ne-a îndatorat pe zeci de ani ca să crească și cheltuielile cu asistență socială, iar asta nu pentru a-i sprijini de cei în nevoie, ci pentru a mai introduce niște categorii de pensii speciale și privilegii pentru ai lor. Vorba aceea: cine-mparte, parte-și face.

Ce este din ce în ce mai clar este că moștenirea PSD este una dezastruoasă. Arhitecții principali ai acestei crize, falșii patrioți PSD, ajung să fie depășiți de ceea ce ei înșiși au creat, anume cheltuieli nesustenabile și creșteri pe datorie pentru că, in fond, politica PSD este de mulți ani: după noi, potopul!”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.