Șeful serviciului de forță al lui Plahotniuc AMENINȚĂ Podul.ro cu un proces! Cum încearcă să ne intimideze generalul Valentin Zubic, directorul Argus-S


Șeful serviciului de forță al lui Plahotniuc AMENINȚĂ Podul.ro cu un proces! Cum încearcă să ne intimideze generalul Valentin Zubic, directorul Argus-S

Nu mică ne-a fost surprinderea când am luat cunoștință de faptul că generalul-maior de poliție Valentin Zubic – director general al controversatului Argus-S, serviciul de forță controlat de oligarhul fugar Vladimir Photniuc – ne amenință cu un proces, după ce Podul.ro a publicat, în exclusivitate, un amplu interviu cu deputatul Chiril Moțpan (Blocul proeuropean ACUM), care acuză structura amintită că pregătește o serie de atacuri la adresa parlamentarilor ce anchetează marile tunuri date în perioada regimului Plahotniuc.

Pentru neofiți, facem precizarea că Valentin Zubic a fost numit viceministru la Interne în 2006, pe vremea guvernării comuniste, iar în 2009, din postura de șef al statului major, a fost decorat de fostul președinte comunist, Vladimir Voronin, care l-a înaintat în gradul de general-maior de poliție.

Ulterior, pe generalul Valentin Zubic în regăsim în postura de director general al Argus-S, structură înființată de off-shore-ul olandez Otiv Prime Services B.V., care a fondat la Chișinău și alte firme afiliate lui Vladimir Plahotniuc și PD.

Având în vedere amenințarea cu tribunalul – care, în fapt, este o tentativă de intimidare –, ne folosim de prilej pentru a-i transmite generalului Valentin Zubic că Podul.ro nu a lansat nici o acuzație la adresa Argus-S, acestea fiind exprimate de deputatul Chiril Moțpan, intervievatul nostru, ceea ce, de altfel, este de domeniul evidenței oriunde în lume, cu atât mai mult în România, unde există libertate de exprimare. Motiv pentru care Podul.ro respinge în bloc solicitările făcute de juriștii Argus-S, sub semnătura lui Valentin Zubic, interviul fiind realizat și redactat în conformitate cu toate exigențele deontologice.

De asemenea, precizăm că deputatul ACUM Chiril Moțpan (PPDA) este colonel în rezervă și președinte al Comisiei pentru securitate națională, apărare și ordine publică, fiind unul dintre coordonatorii parlamentarilor care anchetează marile tunuri date în timpul regimului Plahotniuc. Potrivit comunicatului Argus-S, și Chiril Moțpan va fi dat în judecată.

Iată cele două solicitări ale lui Valentin Zubic, pe care Podul.ro le refuză categoric (laolaltă cu dreptul la replică aferent, din care alegem să nu publicăm nimic și să ne apărăm acest drept în instanță):

”Ca urmare a tuturor învinuirilor ofensatoare și denigratoare aduse de către DVS. în interviul vizat, a fost afectată imaginea Argus-S SRL, drept pentru care vă solicităm, în mod solidar:

-să publicați cu precădere și de urgență pe același portal (Podul.ro) dezmințirea informației, ca fiind una falsă și defăimătoare.

-să vă cereți scuze de rigoare pentru lansarea informațiilor false și defăimătoare la adresa O.P. Argus-S SRL.

În cazul în care nu veți îndeplini cerințele legale, indicate mai sus, ne rezervăm dreptul de a apele către organele judiciare competente pentru restabilirea demnității și onoarei, precum și compensarea tuturor prejudiciilor materiale, morale cauzate de facto, în cuantumul calculat la momentul înaintii acțiunii”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.