Robert Turcescu: "Dăncilă se va retrage din cursa prezidențială!"


Robert Turcescu: "Dăncilă se va retrage din cursa prezidențială!"

"Dăncilă se va retrage din cursa prezidențială. Tic-tac, tic-tac...", a scris deputatul PMP Robert Turcescu pe Facebook fără să dezvolte ideea. 

Teoria deputatului PMP Robert Turcescu poate fi totuși contextualizată. 

În primul rând, joi, 10 octombrie, se va desfășura votarea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă. În cazul în care Dăncilă pleacă de la Palatul Victoria ar fi o lovitură majoră asupra candidaturii ei la prezidențiale atât ca imagine, chiar dacă e deja foarte jos, cât și din punctul de vedere al controlului pe care-l are față de rețeaua de baroni și primari ai PSD, căci nu ar mai avea acces la bugetul țării

CITIȚI ȘI: Un fost pușcăriaș, chemat de urgență la PSD să o salveze pe Viorica în contextul moțiunii și al prezidențialelor

În al doilea rând, a fost din ce în ce mai vehiculat scenariul potrivit căruia Mircea Diaconu ar putea fi candidatul comun al PSD-ALDE-Pro România la prezidențiale. Amintim că fostul pușcăriaș Miron Mitrea a prezentat vineri, 4 octombrie, sondajele legate de scorul pe care l-ar obține Viorica Dăncilă la prezidențiale: "Viorica Dăncilă s-ar afla în marja 18-22%, Dan Barna ar obține un scor în intervalul 19-20%, în timp ce Mircea Diaconu, candidatul Pro România-ALDE, este cotat cu 12-13% în preferințele electoratului". Pe marginea acestor sondaje, Miron Mitrea a subliniat că Mircea Diaconu rupe foarte multe voturi de la PSD. Astfel, eliminarea Vioricăi Dăncilă din cursa către Cotroceni și o candidatură comună a lui Mircea Diaconu din partea PSD-ALDE-Pro România l-ar putea propulsa chiar în turul II al alegerilor prezidențialelor. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.