Președintele Iohannis îl va desemna premier pe Ludovic Orban! Când va fi făcut anunțul și ce susținere are viitorul guvern


Președintele Iohannis îl va desemna premier pe Ludovic Orban! Când va fi făcut anunțul și ce susținere are viitorul guvern

Președintele Klaus Iohannis îl va desemna premier pe liderul PNL, Ludovic Orban, marți, susțin surse liberale, în exclusivitate pentru Podul.ro.

Cu toate că nu a agreat nici o clipă scenariul alegerilor anticipate – puțin spus problematic, dacă nu de-a dreptul imposibil într-un astfel de context politic – și a dorit din primul moment instalarea unui guvern PNL, șeful statului nu l-a nominalizat pe Orban în postura de premier, vineri, întrucât intenționează să deruleze, luni, o serie de noi negocieri cu partidele, pentru a afla în mod clar pe ce majoritate se bazează viitorul executiv liberal.

Simultan, o echipă de negociatori PNL discută cu liderii PMP și UDMR diverse variante privind o cooptare la guvernaresursele citate susțin că oamenii lui Tomac doresc două portofolii.

De notat că președintele Klaus Iohannis a respins, în cursul negocierilor de la Cotroceni cu reprezentanții USR, scenariul provocării de alegeri anticipate, catalogându-l drept nerealist și argumentând că, indiferent de calendarul unei astfel de proceduri, Guvernul Dăncilă ar rămâne la Palatul Victoria până în primăvară, fapt care lasă România fără bugetul pe 2020.

Fiindcă și-au însușit lecția guvernării tehnocrate (noiembrie 2015-ianuarie 2017), liderii USR nu vor să acceadă la guvernare, sperând că rămânerea în opoziție le va maximiza scorurile electorale.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.