VIDEO Marian Oprișan, în perfuzii. Klaus Iohannis, în fieful baronului pesedist: "Să vă explic de ce suntem în război cu PSD"


VIDEO Marian Oprișan, în perfuzii. Klaus Iohannis, în fieful baronului pesedist: "Să vă explic de ce suntem în război cu PSD"

Președintele Klaus Iohannis s-a aflat miercuri în campanie, în fieful baronului PSD Marian Oprișan, la un eveniment electoral organizat de PNL. 

În cadrul discursului pe care l-a susținut, Klaus Iohannis a subliniat motivele pentru care PNL se află în război cu PSD:"În decembrie 2016 PSD a promis că va curge numai lapte și miere. Au promis românilor și luna de pe cer. Și când au ajuns la putere, dragii mei, primul lucru, au început să atace justiția. După care au continuat, au atacat economia, investitori, marile sisteme publice și le-au atacat în mod perfid: și-au înșurubat pretenarii și oamenii în funcții de conducere nu pentru că ar fi fost foarte buni, ci pentru că au fost foarte obedienți și i-au pus acolo după carnetul de partid și nu după cunoștințe și performanță. În acest fel, PSD a început războiul împotriva românilor și a României. Atunci, cineva trebuia să ia partea românilor, și asta am făcut noi, voi și cu mine. De asta suntem în război cu PSD, pentru că ei i-au atacat pe români, ei au atacat România și noi nu tolerăm așa ceva".

Totodată, președintele României a prezentat ce înseamnă România normală, proiect ce se va contura cu adevărat după următoarele trei bătălii și anume prezidențialele, localele și parlamentarele. 

Redăm discursul președintelui Klaus Iohannis:

"Sunt foarte bucuros să vă revăd. Am venit, astăzi, aici, și bucuros, și mândru de voi. Sunteți, cum s-a mai remarcat, dar îmi face plăcere să o spun și eu, sunteți revelația liberală a alegerilor europarlamentare și a referendumului. Noi am câștigat o bătălie. De fapt, am câștigat până acum trei bătălii: europarlamentarele, referendumul și moțiunea. Eu tot vorbesc și le spun românilor despre reconstrucție. Acum, dacă analizăm un pic aceste cuvinte, bătălie și reconstrucție, cam sună a război. Într-un război se dau bătălii și după ce se termină se reconstruiește. Întrebarea este cine cu cine e în război. Și cred că v-ați dat seama cine cu cine e în război. Voi și cu mine suntem în război cu PSD și o să îl câștigăm. Mai avem trei bătălii de dat: prezidențialele, localele și parlamentarele, după care facem România normală

Totuși, când vorbești despre război e un lucru foarte serios. Și trebuie să vă explic un pic de ce spunem noi că suntem în război. Noi, liberalii, suntem oameni ai păcii, ai construcției, ai dezvoltării, noi dorim să ne implicăm pentru țară, pentru români, dar în decembrie 2016 PSD a promis că va curge numai lapte și miere. Au promis românilor și luna de pe cer. Și când au ajuns la putere, dragii mei, primul lucru, au început să atace justiția. După care au continuat, au atacat economia, investitori, marile sisteme publice și le-au atacat în mod perfid: și-au înșurubat pretenarii și oamenii în funcții de conducere nu pentru că ar fi fost foarte buni, ci pentru că au fost foarte obedienți și i-au pus acolo după carnetul de partid și nu după cunoștințe și performanță. În acest fel, PSD a început războiul împotriva românilor și a României. Atunci, cineva trebuia să ia partea românilor, și asta am făcut noi, voi și cu mine. De asta suntem în război cu PSD, pentru că ei i-au atacat pe români, ei au atacat România și noi nu tolerăm așa ceva.

Vom pune un guvern care să lucreze pentru români, nu împotriva românilor, ca PSD și care să reconstruiască România, nu să o demoleze ca PSD. Și pentru asta avem nevoie să mai câștigăm aceste trei bătălii. Alegerile prezidențiale, localele și parlamentarele le vom câștiga împreună. Le vom câștiga și vom reconstrui România normală. Lumea mă întreabă: ce e aia România normală? În fond, dacă vorbim între noi, folosim acest cuvânt foarte des și îmi permit să folosesc cuvântul normal pentru câteva lucruri pe care bănuiesc că le doriți și voi. De exemplu, e normal ca Moldova să fie legată de țară cu autostradă. Pentru mulți vrânceni ar fi normal să își găsească de lucru la ei acasă și să nu fie nevoiți să plece. Ar fi normal ca cei dragi să se întoarcă acasă. Ar fi normal să se întoarcă acasă într-o țară în care instituțiile funcțioenază pentru cetățean, ar fi normal să se întoarcă acasă unde găsesc de lucru și unde câștigă suficient pentru un trai decent. Este normal pentru voi să trimiteți copiii la o școală unde știți că sunt păziți și bine educați. Ar fi foarte normal să aveți, în oraș, un spital unde să fiți tratați cu respect. Toate aceste lucruri, după ce câștigăm alegerile, le vom face împreună. Și vă spun și de ce zic "după ce câștigăm alegerile". 

Până acum lucrurile au mers foarte bine: europarlamentare, referendum, moțiune. Urmează prezidențialele, localele, dar vă spun drept că marea schimbare în România se va produce doar atunci când români votează PNL și asta se va întâmpla inclusiv la parlamentare. Să pornim împreună la treabă!", a declarat Klaus Iohannis.

Vedeți video de la minutul 42:00:



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.