Acuzații dure după achitarea securiștilor torționari ai disidentului Gheorghe Ursu: CRIMELE dictaturii rămân simple metafore! Este liber la rele tratamente!


Acuzații dure după achitarea securiștilor torționari ai disidentului Gheorghe Ursu: CRIMELE dictaturii rămân simple metafore! Este liber la rele tratamente!

Președintele Institutului de Investigare a Crimelor comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER) – l-am numit pe teologul, scriitorul și profesorul Radu Preda – critică în termeni vehemenți puțin spus dubioasa decizie a instanței care i-a absolvit de orice vinovăție, joi, pe securiștii torționari care l-au torturat (direct, dar și prin intermediarii din arest) pe disidentul Gheorghe Ursu, cauzându-i moartea.

”Decizia instanței privind torționarii lui Gheorghe Ursu: un indiciu clar despre halul în care suntem la trei decenii de la căderea comunismului si o dovadă că pentru mulți magistrați, și nu numai, crimele dictaturii proletariatului raman simple metafore.

Este liber la rele tratamente (în orice sens)!”, avertizează Radu Preda, pe Facebook.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.