AUDIO "Felix" și-a făcut candidata să plângă. Ramona Bruynseels mai avea puțin și se retrăgea din cursa către Cotroceni din cauza lui Dan Voiculescu


AUDIO "Felix" și-a făcut candidata să plângă. Ramona Bruynseels mai avea puțin și se retrăgea din cursa către Cotroceni din cauza lui Dan Voiculescu

Publicația Newsweek România a publicat o serie de înregistrări audio (le puteți asculta AICI) din care reiese că Felix Dan Voiculescu, patronul Antena 3, i-a dat țeapă candidatei sale la prezidențiale Ramona Ioana Bruynseels. Bruynseels reclamă șantaje și folosirea discreționară a banilor de către Felix, aceasta nemaiputând să-și plătească oamenii angrenați în campania pentru prezidențiale. În cadrul înregistrărilor, Ramona Bruynseels mai avea puțin și se retrăgea din cursa către Cotroceni din cauza lui Felix: "O să mă scoată din asta spunând că eu nu i-am plătit pe oameni și eu am creat haosul ăsta. Mă opresc, asta e!".

"Eu în aceste momente sunt într-o extrem de mare răfuială cu profesoru' și cu restu', contul campaniei este pe zero barat, el încearcă și pune în practică șantaje și alte chestii ca să poată să mă facă pe mine să pun mai departe nu știu câte sute de mii vrea el... nu se va întâmpla acest lucru. Se prea poate ca astăzi să se ia anumite decizii", a spus Bruynseels în ultima înregistrare. 

Astfel, Ramona a început chiar să plângă, potrivit uneia dintre înregistrări, și a precizat că soțul ei trebuie să finanțeze acum toată campania după țeapa dată de Felix: "RIB: Păi, acuma Dominic (Dominic Bruynseels este bancher - n.r.) ar trebui să mai... nu știu... să finanțeze tot. Restul campaniei", se plângea Bruynseels. 

Un membru al staff-ului de campanie al Ramonei Bruynseels i-a recomandat candidatei să se descotorosească complet de postul Antena 3 și, mai mult, să întoarcă armele împotriva lui Dan Voiculescu: "Da' dă-l în morții lui, nu mai mergi cu Antenele, la revedere, pa! Mergi tu, cu social media și cu toți prietenii, care-i problema! (...) Și ieși pe conferință de presă și muie lu' varanu' și asta e! Vreți să mă îngenuncheați cu televiziunile voastre? Dați-i drumu', vedem ce o ieși! Varanu' nu te-a ajutat, doar te-a șantajat până acum! Și te-am întrebat: <Ce cauți în filmu' ăsta? Că ăsta o să se suie pe tine! Viermele ăsta de om...> Tu: <Batman! Batman!> E, uite-l. (...) Super-tare! E cea mai tare campanie! Neplătită! BREAKING NEWS: e una care i-a dat la muie lu' varanu'! Moca o să fie asta. Milioane dădeai și nu făceai campania asta, ce-ți face varanu' acuma".

În prima înregistrare, Ramona Bruynseels poate fi ascultată zbierând la mâna dreaptă a pușcăriașului Liviu Dragnea, Paul Ionescu, cel care căra celebrele valize alături de fostul președinte al PSD. Candidata la prezidențiale țipă la Paul Ionescu, de altfel omul lui Felix, întrucât nu a plătit oamenii ce activează în cadrul campaniei electorale

Prima înregistrare, varianta completă:Ramona Ioana Bruynseels: Faceți bine și rezolvați cu acești oameni, nu e corect ce se întâmplă! 

Paul Mihai Ionescu: Eu ți-am fu**t banii?

RIB: Eu am dat bani pentru ca acești oameni să fie plătiți. 

PMI: Ți-am fu**t eu vreun ban, eu personal?

RIB: Acum două săptămâni ce te-am rugat? Să rezervați banii să plătiți salariile oamenilor. Mi-ai promis că veți face chestiile astea. Nu vă e rușine să-mi trimiteți azi mesaj că nu sunt plătiți oamenii?

PMI: Eu nu am trimis nici un mesaj!

RIB: Nu mie, i-ai trimis soțului meu! Paul, eu am vorbit cu tine un lucru și te-am rugat să rezervi banii pentru salariile oamenilor. 

PMI: Și eu te-am rugat, de când am venit, ca discuția legată de bani să nu ajungă la mine.

RIB: De o lună de zile vă tot spunem: din partea noastră nu mai intră nici un leu în campanie! Mă-nțelegi? Au intrat suficienți.

PMI: Eu am venit aici acum o lună jumate să ajut...

RIB: Și ce stabiliți cu mine mergeți după aia la PROFESOR și schimbați și nu aveți nici măcar bunul simț să reveniți la mine și să-mi spuneți: <Auzi, Ramona, vezi că noi am agreat că-i plătim pe oameni, dar vezi că ni s-a spus altceva și de fapt am plătit altceva.> Eu am adus bani cash ca să plătiți pliantele, da? S-a plătit spotul și, în final, mi s-a pus tot mie factura de pliante! Mă, da' este nerușinare! Paul, tot ce vorbim... stabilim una și după aceea toți faceți ce vă zice... dom' PROFESOR! Care nu vine să vorbească cu mine!

PMI: Te consulți cu 200.000 de oameni! Și toată dezorganizarea asta, după o lună jumate aici, am realizat că vine de la tine.

RIB: A, perfect! Nu că tu nu ești capabil să gestionezi lucrurile, nu că PROFESORUL vine și face ceea ce face!

PMI: Cine este acest Ștefan care a venit în campanie și începe să ia oamenii și să-i pună la treabă, să-i înjure, să vorbească cu ei în tot felu'? Cine este acest Ștefan?

RIB: Este un tip care m-a ajutat să ajung la niște fabrici la care incompetenții tăi, care vin să mă spioneze, nu știu să facă un program de la A la Z.

PMI: Ramona, din acest moment, o să-l informez și pe dom' PROFESOR, nu mă mai implic cu absolut nimic în campanie.

RIB: Te rog! Ei (20 de oameni neplătiți - n.r.) au început atacul pe social media și mie nu-mi convine, Paul, eu am muncit în campania asta! Mi-am pus banii, mi-am pus viața la risc și nu-mi convine, pentru că cineva este neserios și nu vrea să plătească oamenii care au muncit pentru noi... Iar eu nu accept să mă alerge 20 - 50 - 100 de oameni că nu-i plătesc.

A doua înregistrare, varianta completă:RIB: (plângând) Oamenii nu-s plătiți...

Ștefan Prisecaru: Și nu știai când faci asta cu Voiculescu că așa o să se ajungă? Nu știai că jegul ăsta de om asta o să facă? Ți-am spus de la început: o mizerie umană.

RIB: That's it...

ȘP: Cum să ieși din campanie, ai înnebunit?!

RIB: Ies!

ȘP: Pentru ce? Ți-ai plătit oamenii, tu i-ai plătit, care-i problema ta?! Ieși și spui: <Ăștia care scrieți despre mine pe media, uitați factura! Pe care i-am dat-o lu' ăsta. Uitați ce i-am sous în ziua cutare lu' jegu' ălălalt!> Ok, și o să fie Voiculescu împotriva la toată lumea. Asta-i știre, poți s-o faci! Degeaba plângi... Ai facturile când ai plătit în conturi?

RIB: (în engleză, plângând) O să mă scoată din asta spunând că eu nu i-am plătit pe oameni și eu am creat haosul ăsta. Mă opresc, asta e!

ȘP: Și varanu' a făcut ce știe mai bine, să fure banii! Care-i problema? Am trecut prin mai rele ca astea... nu că scriu 20 de inși de mine... Ăsta a scris doi ani de zile de mine. M-a ținut 24 de ore la televizor. Din două în două ore. Și? Ce folos? Mi-a futut viața toată, care-i problema? Mă vezi pe mine acuma că...? Tu te plângi că scriu acuma unii de tine, de două zile, puși de varanu'... Ăsta e varanu', Dan Voiculescu, prietenul tău, profesoru', pușcăriașu'... cum îi spuneți voi, profesoru'... nu-i nici un profesor... La Jilava-i profesor! Așa că, nu te mai... nu te mai! Welcome to politics! Și cât vrea să-l mai șantajeze pe bărbată-tu, cât mai vrea să-i ceară lui Dominic, ce bani mai are să-și ia?

RIB: Mulți.

ȘP: Ce înseamnă "mulți"?

RIB: Păi, acuma Dominic (Dominic Bruynseels este bancher - n.r.) ar trebui să mai... nu știu... să finanțeze tot. Restul campaniei.

ȘP: Da' dă-l în morții lui, nu mai mergi cu Antenele, la revedere, pa! Mergi tu, cu social media și cu toți prietenii, care-i problema!

RIB: Exact...

ȘP: Și ieși pe conferință de presă și muie lu' varanu' și asta e! Vreți să mă îngenuncheați cu televiziunile voastre? Dați-i drumu', vedem ce o ieși! Varanu' nu te-a ajutat, doar te-a șantajat până acum! Și te-am întrebat: <Ce cauți în filmu' ăsta? Că ăsta o să se suie pe tine! Viermele ăsta de om...> Tu: <Batman! Batman!> E, uite-l.

RIB: Deci, o să mă prezinte ca fiind instabilă, ca fiind eu haotică și...

ȘP: Tot ce spune varanu' e-n favoarea ta! Tu-nțelegi?

RIB: Numai că nu o să spună el...

ȘP: Nu, mă, o să spună trompetele lui! S-a ajuns unde a vrut varanu': să te îngenuncheze! Da' nu pe tine, pe soțu'!

RIB: Da, da' acuma știi ce urmează: o campanie împotriva mea.

ȘP: Super-tare! E cea mai tare campanie! Neplătită! BREAKING NEWS: e una care i-a dat la muie lu' varanu'! Moca o să fie asta. Milioane dădeai și nu făceai campania asta, ce-ți face varanu' acuma.

A treia înregistrare, varianta completă:RIB: Eu în aceste momente sunt într-o extrem de mare răfuială cu profesoru' și cu restu', contul campaniei este pe zero barat, el încearcă și pune în practică șantaje și alte chestii ca să poată să mă facă pe mine să pun mai departe nu știu câte sute de mii vrea el... nu se va întâmpla acest lucru. Se prea poate ca astăzi să se ia anumite decizii. Ok? 

Nu știu cum se finalizează acest conflict, i-am rugat să-mi plătească oamenii din campanie pentru că erau bani. Banii s-au dus pe alte chestii, pe care nu le știu. 
Apelez la tine să-ncerci să-i ții puțin sub control.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.