Fiul lui Gheorghe Ursu, PRIMA reacție după achitarea securiștilor torționari: Sunt stupefiat! E o incredibilă bătaie de joc! Acești oameni l-au torturat pe tatăl meu până la moarte!


Fiul lui Gheorghe Ursu, PRIMA reacție după achitarea securiștilor torționari: Sunt stupefiat! E o incredibilă bătaie de joc! Acești oameni l-au torturat pe tatăl meu până la moarte!

Andrei Ursu, fiul disidentului anticomunist Gheorghe Ursu, susține, potrivit Ziare.com că decizia de achitare dată de Curtea de Apel București în cazul foștilor ofițeri de Securitate, Mihai Pârvulescu și Vasile Hodiș, este o incredibilă bătaie de joc la adresa ideii de justiție în România, dar și o imensă nedreptate făcută victimelor comunismului.

"Sunt stupefiat, efectiv. E o incredibilă bătaie de joc la adresa ideii de justiție în România. E cu adevărat tragic că, la 30 de ani de la eliberarea de dictatură, iată Securitatea mai poate încă să influențeze în așa măsură oameni din justiție - și care le fac încă jocul. E o imensă nedreptate și la adresa victimelor comunismului, a celor care s-au opus lui Ceaușescu.

Orice judecator, orice om de bună credință i-ar fi condamnat. Sunt sute de probe - mărturii, documente ale Securității, acte medicale care demonstrează fără vreun dubiu că acești oameni l-au torturat pe tatăl meu, torturi care au dus la uciderea lui. Și nu numai atât - că au făcut-o cu intenție, la ordin de sus, de la vârful ierarhiei dictaturii Ceaușescu", a spus Andrei Ursu, citat de Ziare.com.

Potrivit acestuia, sunt declarații din instanță în care martorii au spus că Gheorghe Ursu era bătut sistematic de inculpați la anchetă, în timp ce era în arestul Miliției.

"Că era adus cu pătura de la anchetă la inculpați, întrucât nu mai putea să meargă. Că vărsa sânge, se ținea de burtă, urla de durere. Că în urma loviturilor a murit. Multe din aceste probe sunt deja pe site-ul Fundației Gheorghe Ursu.


Am depus la dosar un sumar al probelor: concluzii scrise de 180 de pagini în care descriem aceste probe. Le vom afișa acum și pe site-ul Fundatiei Gheorghe Ursu, să fie cunoscute public.

Concluzia mi se pare evidentă - că judecătoarea Niță Mihaela a fost influențată într-un fel sau altul de inculpați - timorată, amenințată sau cointeresată să-i scape basma curată”, afirmă Andrei Ursu.

Foștii ofițeri de Securitate Marin Pârvulescu și Vasile Hodiș au fost achitați, joi, în dosarul în care erau acuzați de infracțiuni contra umanității, acuzații legate de ancheta care a dus la decesul în arest al disidentului Gheorghe Ursu. Procurorii ceruseră pedepse de 25 de ani de închisoare în cazul celor doi foști ofițeri. Decizia nu este definitivă. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.