Cuc, coșmaruri cu DNA. Cum s-a autosabotat ministrul demis al Transporturilor


Cuc, coșmaruri cu DNA. Cum s-a autosabotat ministrul demis al Transporturilor

Ministrul Răzvan Cuc a recunoscut că s-a întâlnit cu fosta șefă a TAROM înainte de moțiunea de cenzură, dar susține că nu i-a cerut acesteia să oprească la sol mai multe curse interne, ci a vrut să știe doar ce parlamentari zboară. Ținând cont că, potrivit declarațiilor lui Cuc, întâlnirea a avut loc în fața casei Mădălinei Mezei, ministrul Transporturilor nu putea cere într-o discuție informală, date despre numele pasagerilor aflați la bordul aeronavelor TAROM, de vreme ce acestea se supun politicilor companiei și sunt reglementate de normele privind protecția datelor cu caracter personal.  

CITIȚI MAI MULTE AICI: Panică pentru ministrul Cuc: DNA se autosesizează în scandalul TAROM

"Eu n-am spus că nu m-am întâlnit cu doamna Mezei, m-am întâlnit miercuri seara, dar nu i-am cerut așa ceva. Cum puteam să fac asta? Nici nu știu cine le opera în ziua aia, că erau cinci tipuri de aeronave, și nici nu știu cine le opera. Eu ca ministru trebuie să monitorizez activitatea companiilor și că măsurile pe care le-am luat se îndeplinesc. Voi cere și eu lămuriri, voi prezenta acte la DNA. Du-te la DNA când ai dreptate, nu când spui lucruri false. Trebuia ca doamna să protejeze compania TAROM, nu familia și prietenii. Principala ocupație a dânsei a fost strict să asculte de membri familiei ei.

Regret că nu au luat decizia mai devreme (demiterea doamnei). Nu i-am cerut să țină avioane la sol. Cui să-i cer? Ce să fac eu la avioane? Doamna a venit cu povești, a zis că a fost contactată de SRI pentru niște aeronave, cum că vor fi ținute la sol. Nu știu și nu mă interesează. I-am cerut să îmi prezinte numele persoanei care a sunat-o de la SRI. Nu mi-a mai răspuns. Voi cere de la TAROM ce parlamentari și cu ce curse au zburat. Eu am văzut că ele au ajuns la timp. Am întrebat-o ce parlamentari zboară și dacă e tot în regulă. Am aflat și eu, pe surse- să zic așa, cum că aș opri eu niște aeronave. Am vorbit seara, m-a rugat să ne vedem. Nu aveam cum, ca ministru, să anulez cursele”.

Amintim că fostul director TAROM, Mădălina Mezei, a declarat presei că Răzvan Cuc i-ar fi cerut să țină la sol mai multe curse, în ziua votării moțiunii de cenzură. Spune că scopul era ca mai mulți parlamentari din provincie să nu ajungă la vot. Ministrul demis a negat acuzațiile. Într-o declarație de presă susținută astăzi, Mezei a anunțat că este citată de DNA în calitate de martor într-un dosar de abuz în serviciu, deschis pentru Ministerul Transporturilor.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.