Emilia Șercan l-a distrus pe "economistul" Vâlcov: "Rectorul ASE a cerut retragerea titlului de doctor deținut de fostul consilier al Vioricăi Dăncilă și tovarășul de escrocherii guvernamentale a lui Liviu Dragnea"


Emilia Șercan l-a distrus pe "economistul" Vâlcov: "Rectorul ASE a cerut retragerea titlului de doctor deținut de fostul consilier al Vioricăi Dăncilă și tovarășul de escrocherii guvernamentale a lui Liviu Dragnea"

Jurnalista Emilia Șercan prezenta pe 18 februarie 2019 o anchetă (citiți AICI investigația) potrivit căreia Darius Vâlcov a plagiat cel puţin 50% din teza sa de doctorat în economie.

Astfel, Comisia de Etică și Deontologie Profesională de la Academia de Studii Economice a dat verdictul potrivit căruia Darius Vâlcov, fost consilier de stat în aparatul de lucru al premierului Viorica Dăncilă și unul dintre cei mai apropiați colaboratori ai fostului președinte al Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, a plagiat un sfert din teza de doctorat în finanțe fără să indice vreo sursă, informază pressone. Verdictul final de plagiat îl va da Consiliul General al CNATDCU. "Rectorul ASE a cerut retragerea titlului de doctor deținut de fostul consilier al Vioricăi Dăncilă și tovarășul de escrocherii guvernamentale a lui Liviu Dragnea", subliniază Emilia Șercan. 

„49,72 pagini, reprezentând 23,45% din cele 212 pagini propriu-zise ale tezei de doctorat, respectiv 49,72% din cele 100 de pagini supuse analizei, sunt expresia unui caz de plagiat, așa cum este acesta definit de prevederile Legii 206/2004 aplicabile la data susținerii publice a tezei de doctorat”, se arată în raportul Comisiei de Etică a ASE.

Redăm mesajul de pe Facebook al jurnalistei Emilia Șercan:

"Darius Vâlcov a plagiat în teza de doctorat - acesta este verdictul dat de Comisia de Etică a Academiei de Studii Economice (ASE). În plus, rectorul ASE a cerut retragerea titlului de doctor deținut de fostul consilier al Vioricăi Dăncilă și tovarășul de escrocherii guvernamentale a lui Liviu Dragnea.

În februarie, imediat după ce am publicat ancheta despre teza sa, Vâlcov susținea într-un comentariu pe Facebook că este „exclus” ca aceasta să fie plagiată

Verdictul dat de Comisia de Etică se bazează (mai ales) pe paginile pe care le-am descoperit plagiate din autori pe care Vâlcov nu i-a menționat nici în note de subsol și nici în bibliografie. Mai mult, niciun rând din ce a plagiat nu a fost copiat din online, ci numai din cărți "puțin sau deloc cunoscute", așa cum au fost catalogate de Comisia de Etică.

Practic, nu am avut la îndemână niciun indiciu pe care să mă bazez și cu toate astea am reușit să găsesc sursele plagiatului. Cum? Făcând multe, multe, multe analogii, căutând autorii care au scris despre subiectele abordate în teză. Categoric, a fost una dintre tezele care m-au provocat și care m-au testat cel mai mult. Iar acum, că verdictul meu a fost confirmat, pot să povestesc lucrurile astea", scrie jurnalista Emilia Șercan pe Facebook.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.