Ioana Constantin: Noul Guvern trebuie să-l dea afară pe Raed Arafat din funcție!


Ioana Constantin: Noul Guvern trebuie să-l dea afară pe Raed Arafat din funcție!

Secretarul general adjunct al PMP, Ioana Constantin, a declarat duminică în cadrul unei emisiuni de televiziune că noul Guvern trebuie să-l dea afară pe Raed Arafat din funcția de șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, întrucât "cele mai tragice momente ale societății românești din ultimii 10-15 ani l-au avut pe Raed Arafat la microfon făcând PR".

CONSULTAȚI ȘI: VIDEO Raed Arafat își bate joc: NU are o problemă cu ascunderea filmării privind intervenția ISU de la Colectiv și se războiește cu CTP și Tolontan

Mai mult, Ioana Constantin a punctat o serie de măsuri urgente ce trebuie luate de noul Guvern:

1. Concursuri transparente și corecte pentru funcțiile din administrația publică;

2. Rezolvarea problemei numărului foarte mare de interimate din administrația publică. De exemplu, în cadrul Ministerului de Interne sunt peste 60% interimate;

3. Introducerea unor criterii de evaluare pentru toate funcțiile din administrația publică;

4. Bani alocați eficient pentru pregătire, instruire, echipamente și training-uri de care să beneficieze personalul din administrația publică. 

"Sunt 12 sau 13 ani de când Raed Arafat, indiferent de cine a fost la guvernare, a rămas acolo. De aceea, eu cred că acest nou Guvern trebuie să-și asume că (...) Raed Arafat nu mai are ce să caute în această funcție. Nu-și va da demisia de onoare. El trebuie să fie dat afară din funcție pentru că cele mai tragice momente ale societății românești din ultimii 10-15 ani l-au avut pe Raed Arafat la microfon făcând PR. Despre asta este vorba în primul rând. 

Apoi, în ceea ce privește administrația publică trebuie făcută o evaluare: competența și funcția. În primul rând trebuie organizate concursuri transparente și corecte. Noi avem foarte multe interimate în întreaga administrație publică. Avem peste 60% interimat în MAI. Un Guvern care are un mandat de 1 an poate să rezolve această problemă a interimatelor din MAI. Odată ce terminăm cu interimatele care sunt în toată administrația publică putem mai departe să folosim criterii de evaluare pentru toate celelalte funcții. Nu să dăm oamenii afară, ci să evaluăm competențele acelor oameni pentru acele funcții. Și mai e ceva important și anume legat de bugete. Foarte mulți bani se duc și se cheltuie către tot felul de vacanțe extravagante, între ghilimele training-uri. Oamenii aceștia au nevoie de pregătire, de instruire, de echipamente și de training-uri. Dar tot acest tupeu, toată această nesimțire pe care o vedem noi la cele mai înalte funcții s-a transferat mai departe și către acești oameni simpli, la jandarmi, la medici", a declarat Ioana Constantin.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.