DOCUMENT Minciuna guvernării PSD. Pesediștii recunosc că nu au avut suficienți bani pentru Educație și au trunchiat cifrele


DOCUMENT Minciuna guvernării PSD. Pesediștii recunosc că nu au avut suficienți bani pentru Educație și au trunchiat cifrele

Liberalul Florin Roman a publicat vineri două răspunsuri la interpelări trimise Ministerului de Finanțe, în care Guvernul recunoaște practic că, pe de o parte, nu a avut suficienți bani pentru Educație în 2019 și, pe de altă parte, România se împrumută foarte scump de pe piețele externe din cauza deficitului uriaș creat de guvernarea pesedistă.

Practic, PSD ar fi trunchiat cifrele cu privire la impactul bugetar:”Miniștrii PSD care au trunchiat cifrele trebuie trimiși in fata justiției”, subliniază Florin Roman.

Roman acuză PSD de ipocrizie, arătând că Guvernul Dăncilă a alocat în acest an doar 3,85% din PIB pentru educatie, dar a cerut 6% din PIB de la PNL, în timpul audierilor de miniștri.

”Ipocrizia și dublul limbaj al PSD nu au margini: în timp ce în comisii cereau miniștrilor desemnați ceea ce ei nu au făcut, am primit răspunsul oficial la o interpelare înaintată Ministerului de Finanțe. Am întrebat dacă guvernul PSD avea în vedere alocarea a 6% din PIB pentru educație, iar răspunsul este clar și limpede…3,85% pentru educație în 2019. Motivul: impactul bugetar de 24,94 miliarde de lei asupra cheltuielilor bugetare. Mai mult, Ministerul de Finanțe recunoaște oficial ca prin OUG 114 a prorogat aplicarea articolului din legea educației, care prevede alocarea de 6% pentru educatie din PIB și 6% din bugetele locale, “din cauza impactului financiar pe care îl generează”. Este un exemplu concludent despre cum știe PSD sa mintă și să ceară altora ceea ce ei nu pot face”, a subliniat Roman.

Acesta mai spune că un alt adevăr recunoscut de PSD este că la ora actuala, România se împrumuta mai scump decât Bulgaria, Polonia și Ungaria.

”Știam acest lucru dar acum îl recunoaște și guvernul Dancila, in mod oficial, ca răspuns la o alta interpelare adresata Ministerului de Finanțe. Deși in mod permanent au negat acest lucru, acum recunosc cu seninătate, ca unul din motivele pentru care ne împrumutam mai scump este deficitul bugetar. In perioada următoare vom contesta ca toate datele “oficiale” furnizate de guvernul PSD, care au fost minciuni. Iar legea răspunderii ministeriale ii obliga pe miniștri PSD sa comunice adevarul. PNL este obligat sa-i trimită in fata justiției pe toți miniștrii PSD care și-au bătut joc de țara asta și care au confundat bugetul țării cu propriul buzunar!”, a conchis Florin Roman.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.