FOTO! Pe Ponta îl doare-n cot de soarta Pro România. Liderul partidului a jucat golf în Turcia alături de Dinu Pescariu


FOTO! Pe Ponta îl doare-n cot de soarta Pro România. Liderul partidului a jucat golf în Turcia alături de Dinu Pescariu

Jurnalistul Oreste Teodorescu a publicat pe Facebook o postare în care a dezvăluit ce a făcut Ponta marți, 5 noiembrie, în timp ce în cadrul Pro România e război politic, iar partidul se destramă.

CITIȚI ȘI: Război în PSD II: Mihai Tudose îi cere demisia lui Ponta de la șefia partidului

CONSULTAȚI ȘI: Pro România se face praf: Cei 7 parlamentari care au votat Guvernul Orban, dați afară din partid. Alți șefi de organizații vor să demisioneze

Concret, președintele Pro România s-a aflat marți în Turcia unde a participat alături de fostul tenismen Dinu Pescariu la un turneu de golf.

"Ponta, azi in Turcia lângă Pescariu la un turneu de Golf! Atât de mult ii pasa imberbului de partidul care se destramă! Bravo, Daniel Constantin, că încă mai respecți un asemenea om!", a scris Oreste pe Facebook.

Reiterăm că Dinu Pescariu este denunțător în mai multe dosare legate de achiziția de licențe Microsoft de către statul român, dar a și fost pus sub acuzare de DNA într-un dosar pentru spălare de bani. Pe 10 mai, Tribunalul Bucureşti a decis încetarea procesului împotriva lui Florică şi Pescariu în dosarul Microsoft pentru o presupusă greşeală de procedură a procurorilor, dar Curtea de Apel a infirmat soluția și a dispus începerea procesului pe fond. Prin urmare, dosarul în care Dinu Pescariu și Claudiu Florică sunt acuzați de spălare de bani s-a reîntors la Tribunal, conform G4Media.ro

Amintim că Pro România a hotărât, marți, să îi sancționeze pe parlamentarii partidului care au votat pentru învestirea Guvernului Orban. Aceștia vor fi revocați din funcțiile de coordonatori județeni și li se va retrage sprijinul politic pentru toate funcțiile deținute în Legislativ.

"Biroul Executiv al PRO România a decis luni, 4 noiembrie a.c., ca toți deputații care au acționat în afara deciziilor luate în interiorul partidului și au votat pentru învestirea Guvernului Orban să fie revocați din funcțiile de coordonatori județeni și să li se retragă sprijinul politic pentru toate funcțiile pe care le dețin în cadrul Parlamentului”, au transmis reprezentanții partidului, într-un comunicat de presă remis Mediafax.

Sursa citată că parlamentarii Pro România care au votat pentru învestirea noului Executiv vor fi suspendați și din funcțiile deținute în cadrul formațiunii.

"De asemenea, vicepreședinții și prim-vicepreședinții care sunt în această situație vor fi suspendați din partid. Integritatea morală este una dintre valorile pe care toți membrii PRO România trebuie să și le însușească, deoarece acest partid a fost gândit ca o alternativă serioasă și credibilă la metehnele vechii clase politice”, mai arată sursa menționată.

"Din aceste considerente, decizia de sancționare a celor șapte deputați vine ca o consecință firească a pierderii încrederii cu care au fost învestiți de către toți colegii noștri. PRO România va rămâne în opoziție și va continua să își respecte electoratul prin susținerea politicilor și valorilor de centru stânga europene”, conchide comunicatul de presă.

Printre parlamentarii din Pro România care au votat pentru învestirea Guvernului Orban s-au numărat Daniel Constantin, Sorin Cîmpeanu, Mircea Banias, Georgian Pop, Emilia Meiroșu și Damian Florea.

Ulterior, Daniel Constantin, prim-vicepreşedinte al Pro România, a anunțat că va demisiona din Pro România. De subliniat că în Biroul Executiv al Pro România au rămas în prezent doar 3 membri după suspendarea lui Daniel Constantin, respectiv Sorin Cîmpeanu.

"Am văzut și eu comunicatul, dar e un gest irelevant. În biroul executiv sunt 5 membri, dintre care 2 suntem deja suspendați, eu și Sorin Cîmpeanu, ceilalți 3 nu vreau să îi pun într-o situație delicată. Ieri, într-o discuție cu Victor Ponta i-am spus că nu vreau să pun partidul într-o situație delicată. Dacă el consideră că trebuie să ne strângem mâna și să mergem pe drumuri diferite asta vom face. Nu trebuie să facă alte gesturi. Ca atare, în prima ședință îmi voi prezenta demisia ca un gest de onoare și de asumare a lucrului pe care l-am făcut, pe care îl consider corect politic și pentru țară”, a spus Daniel Constantin, la Digi24.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.