Rareș Bogdan, Ludovic Orban și Marcel Vela pun tunurile pe prefecții PSD care s-au "îmbolnăvit" subit: În privat e criză mare de forță de muncă! / Voi trimite o echipă de medici să-i ajutăm!


Rareș Bogdan, Ludovic Orban și Marcel Vela pun tunurile pe prefecții PSD care s-au "îmbolnăvit" subit: În privat e criză mare de forță de muncă! / Voi trimite o echipă de medici să-i ajutăm!

Guvernul Orban a început să dea afară nomenclatura pesedistă din funcții, iar asta le-a provocat subit o viroză unor prefecți puși de PSD. Astfel, respectivele slugi ale PSD și-au luat concedii medicale. Potrivit Digi24.ro, liderii PSD fac presiuni asupra prefecților numiți de Guvernul Dăncilă să intre în concediu medical, pe de o parte pentru a face dificilă organizarea alegerilor, și pe de altă parte pentru a nu putea fi demiși din funcții. Prefecţii sunt cei care trebuie să supervizeze şi să semneze actele de organizare a acestui scrutin, la nivelul fiecărui judeţ. 

În acest context, ministrul de Interne, Marcel Vela, a transmis joi că va trimite o echipă de medici care să îi ajute pe respectivii prefecți să se însănătoșească grabnic. 

"Voi trimite o echipă de medici şi de la direcţia medicală să îi ajutăm, că poate au primit o medicaţie greşită, să nu fie mai grav. MAI mâine va fi la Arad pentru a le acorda asistenţă medicală astfel încât ei să revină cât mai repede la obligaţiile profesionale, administrative şi chiar politice pe care le au. Pentru că eu nu cred că au fost orientaţi doi viruşi direct la Arad să atace prefectul şi subprefectul. Dar se poate şi asta, motiv pentru care vom trimite specialist să îi tratăm. Sunt trist ca fost prefect pentru această situaţie. (…) Prefectura nu e a PNL-ului sau a PSD-ului, e a arădenilor. Vreau să îmi exprim tristeţea că în timpul furtunii căpitanul (prefectul) părăseşte nava", a declarat Vela.

Totodată, Vela a mai anunțat că va înființa un post provizoriu de subprefect pentru a rezolva situația temporar, întrucât duminică vor fi alegerile prezidențiale. 

De asemenea, premierul Ludovic Orban a fost tranșant subliniind că prefecții și subprefecții numiți de PSD nu vor rămâne în funcții.

"Evident, din partea MAI mă interesează cum stăm cu organizarea în jurul secţiilor de votare, a pazei, dacă sunt efective suficiente ca să asigure paza tuturor secţiilor de votare, dacă există organizate toate activităţile de securizare a transportului proceselor verbale de la centrele de votare către birouri electorale judeţene şi, evident, de la BEJ-uri spre BEC, pentru centralizare. În ce măsură... am văzut că se îmbolnăvesc prefecţi, domnule ministru, e un virus, e o epidemie", i-a spus Orban noului ministrul de Interne.

Marcel Vela l-a informat pe premierul că este vorba despre doi prefecţi şi un subprefect, conform Epoch Times

"Am înţeles, am înţeles. Căutaţi soluţii să existe cineva care să exercite autoritatea prefectului acolo unde s-au îmbolnăvit prefecţii şi ţinem minte această îmbolnăvire în prag de alegeri", a reacţionat Orban.

Mai mult, prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a reacționat virulent atrăgându-le atenția pesediștilor bugetari că este o criză majoră de forță de muncă în mediul privat și vor fi primi șansa să se afirme în diverse domenii, în loc să mai trândăvească în continuare la stat. 

"Câtă nemernicie! Noi “îmbolnăviri”. Se tem să fie trimiși să-și caute de lucru, nu e doar tentativă de sabotare a alegerilor. În privat e criză mare de forță de muncă, de la sculeri-matrițeri și cusătorese, la operatori de calculator. Să nu mai cerem forță de muncă din Pakistan sau mai știu eu de unde! Avem un batalion de pesediști angajați pe criterii de slugărnicie care au trândâvit în lux consumând resurse care puteau fi direcționate în spitale, de pildă. Să ne înțelegem, bugetarii competenți, harnici, care fac politica cetățeanului, nu a unui grup infracțional organizat, nu au a se teme. Eu vorbesc de piloși, tâmpiți, amante, nepoate, dulcinei. E o resursă mare de personal care taie frunză la câini cu neobrăzare, pe bani publici. Vorba unui personaj: La muncăăă, ortodocșilor!", a scris Rareș Bogdan pe Facebook.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.