Klaus Iohannis, ținta unui fake news de proporții. Rareș Bogdan: "Am făcut capturi și le-am pus la dispoziția organelor abilitate!"


Klaus Iohannis, ținta unui fake news de proporții. Rareș Bogdan: "Am făcut capturi și le-am pus la dispoziția organelor abilitate!"

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, scoate la iveală o tehnică murdară folosită de unii dintre adversarii președintelui Klaus Iohannis pentru a-i prejudicia imaginea pe parcursul alegerilor prezidențiale. 

Concret, pagina de Facebook a președintelui României a fost clonată, inclusiv cu ecusonul "verificat", pentru a-i atribui varii mesaje care să-i aducă un minus din punct de vedere electoral.

De altfel, Rareș Bogdan anunță că respectiva pagină de Facebook a fost în cele din urmă ștearsă. Cu toate acestea, liberalul transmite că a pus la dispoziția organelor abilitate capturile de ecran ce prezintă clona paginii președintelui României.

Redăm mesajul liberalului:

"Fake-news de proporții, nu cădeți în capcană! Pagina de Facebook a președintelui României a fost clonată în mod mârșav de competitori care, realizând că nu-l pot învinge, recurg la metode josnice de a-l decredibiliza! Sunt disperați, dar îi asigur că nu le merge!

Mizând pe buna-credință a utilizatorilor paginilor de socializare, indivizi de cea mai joasă speță, a căror identitate o bănuiesc, au realizat o pagină falsă în care au postat mesaje atribuie domnului presedinte Klaus Iohannis. Pagina falsă a fost raportată, iar la această oră are loc o investigație. Problema este mai serioasă decât pare, având în vedere că în acest mod pot acționa inclusiv dușmani ai României, care ne pot atrage în conflicte greu de reparat. Deci nu e de joacă!

Clona grosolană, realizată astfel încât să semene până la identificare cu pagina oficială a președintelui României, a fost ștearsă de autorii ei după raportare, dar am făcut capturi și le-am pus la dispoziția organelor abilitate.

Oameni buni, maximă vigilență! Indivizi fără Dumnezeu încearcă să pulverizeze alegerile și să manipuleze grobian!

Mai este puțin, vom câștiga! Aveți încredere! Luptam IMPREUNA pentru #romanianormala", scrie Rareș Bogdan pe Facebook.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.