Un fost ministru, propagandă în ziua votului. Deși e ilegal, a pozat buletinul de vot și l-a postat pe Facebook

Un fost ministru, propagandă în ziua votului. Deși e ilegal, a pozat buletinul de vot și l-a postat pe Facebook

Fostul ministru al Energiei din partea ALDE, Toma Petcu, a continuat ilegal cu propaganda politică pentru candidatul neom la prezidențiale

Concret, Petcu a postat pe Facebook o fotografie cu buletinul de vot ștampilat, susțin surse din mediul politic, conform newsweek.ro. Ulterior, acesta a șters fotografia postată.

Astfel, Poliția Giurgiu a precizat că a aplicat o sancțiune contavențională, un avertisment ministrului care a continuat propaganda electorală după încheierea campaniei. 

"În cadrul alegerilor pentru președintele României a fost aplicată, duminică, o sancțiune contravențională, avertisment, unei persoane pentru continuarea propagandei electorale după încheierea acesteia, a declarat pentru Mediafax purtătorul de cuvânt al Poliției Giurgiu, Ioan Sârbu.

Este posibil ca deputatul să se aleagă cu o amendă penală cuprinsă între 600 şi 90.000 de lei din cauză că, potrivit Codului Penal, postarea acestui tip de fotografii este considerată drept o “violare prin orice mijloace a secretului votului”, potrivit Epoch Times