FOTO Penala Viorica nu și-a trecut ceasul de lux în declarația de avere. Deputat: "Să ne explice cum este să plângi pe umărul pensionarilor și tu să huzurești în lux"


FOTO Penala Viorica nu și-a trecut ceasul de lux în declarația de avere. Deputat: "Să ne explice cum este să plângi pe umărul pensionarilor și tu să huzurești în lux"

Viorica Dăncilă pozează în prezidențiabila săracă și cinstită, dar deputatul PNL Florin Roman devoalează impostura acesteia. 

Concret, Viorica Dăncilă s-a afișat cu un ceas de lux Cartier Ballon Bleu în valoare de 20 de mii de euro, "echivalentul a 119 pensii", și placat cu aur de 18 Karate. Mai mult, ceasul respectiv nu a fost trecut în declarația de avere.

"Îi reamintesc doamnei Dăncilă că falsul în declarații este o infracțiune prevăzută de Codul Penal. Rămâne apoi ca doamna Dăncilă să ne explice cum este să plângi pe umărul pensionarilor și tu să huzurești în lux?", subliniază Florin Roman. 

Redăm declarația liberalului:

"Candidatul PSD la alegerile prezidențiale, Viorica Vasilica Dăncilă a încălcat legea prin faptul că a omis sa treacă în declarația de avere, ceasul Cartier Ballon Bleu, placat cu aur de 18 Karate. Valoarea de catalog a acestui ceas de lux, cu care doamna Dăncilă s-a afișat la conferința de presa a PSD, după alegeri, este de 83.678 lei.

Deși pozează într-un candidat “sărac și cinstit” ca ideologul PSD, Ion Iliescu, doamna Dăncilă nu pierde nici un prilej pentru a-și afișa opulența. În afara broșelor care au făcut deliciul presei, a cerceilor cu diamante, extrem de scumpi pentru un român care trăiește din munca cinstită, doamna Dăncilă nu s-a sfiit să-și etaleze ceasul de lux, placat în aur. Îi reamintesc doamnei Dăncilă că falsul în declarații este o infracțiune prevăzută de Codul Penal. Rămâne apoi ca doamna Dăncilă să ne explice cum este să plângi pe umărul pensionarilor și tu să huzurești în lux? Ceasul de aur al doamnei Dăncilă înseamnă echivalentul a 119 pensii minim garantate pe care le primesc mulți din cei cărora candidatul PSD la prezidențiale le cere votul! Păi cum vine asta, doamna Dăncilă?!".

Viorica Dăncilă a trecut în declarația de avere, la secțiunea ”metale prețioase, bijuterii obiecte de artă” bijuterii din aur (inele, cercei, pandantive, brățări, broșe) în valoare de 5.000 de euro. Declarația de avere a fost depusă pe 12 septembrie odată cu oficializarea candidaturii la prezidențiale. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.