Bezna minții: europarlamentar PLUS și raportor pentru Republica Moldova, Dragoș Tudorache aplaudă guvernul pro-rus de la Chișinău! Diletantism cumplit


Bezna minții: europarlamentar PLUS și raportor pentru Republica Moldova, Dragoș Tudorache aplaudă guvernul pro-rus de la Chișinău! Diletantism cumplit

Postare puțin spus șocantă a lui Dragoș Tudorache, europarlamentar PLUS și raportor pentru Republica Moldova (fost ministru de Interne în Guvernul Cioloș), care a găsit de cuviință să susțină, pe Facebook, că instalarea guvernului pro-rus de la Chișinău ar reprezenta o veste... bună, debitând că ar fi posibil și ca noul executiv filo-moscovit să ducă mai departe reformele începute de Maia Sandu!

Este de-a dreptul neversomil că un astfel de punct de vedere a fost exprimat fix de un europarlamentar raportor pentru Republica Moldova.

”Sper că vestea primită din Republica Moldova este bună. Există un guvern învestit și țara este guvernată. Dar sper ca acest guvern să confirme parcursul proeuropean și să continue reformele începute în mandatul Maiei Sandu. Este necesar să fie oferite aceste asigurări pentru ca să înțelegem dacă viteza cu care președintele Dodon a găsit o soluție atât de rapidă este o veste bună sau nu”, a scris Dragoș Tudorache, pe Facebook.

Precizăm că la Chișinău a fost impus noul guvern socialist condus de Ion Chicu și păpușat la vedere de Iogor Dodon, cel mai opulent președinte pro-rus pe care l-a avut vreodată Republica Moldova. Dodon (fost ministru comunist) și socialiștii își iau lumina de la Moscova și – au anunțat în repetate rânduri – vor dinamitarea definitivă a Acordului de asociere cu Uniunea Europeană, cât și federalizarea Transnistriei, așa cum cere Kremlinul și armata rusească încartuită acolo.

De notat că instaurarea guvernului socialist reprezintă un rateu de proporții al cancelariilor occidentale, dar și un eșec cumplit al diplomației românești, țara noastră (deși membră NATO și UE) nefăcând mai nimic, de-a lungul timpului, pentru a scoate Basarabia din orbita Rusiei, sau pentru a înțelege realitățile de la Chișinău.

În această ordine de idei, declarația lui Dragoș Tudorache trădează amatorism și diletantism, fiind de-a dreptul halucinant că un europarlamentar raportor pentru Republica Moldova poate reproduce public astfel de enormități paralele cu orice realitate.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.